Fudbal

Lacio uz novi ugovor nudi i kapitensku traku

Izvor mondo.ba

Čeka se odgovor sjajnog golgetera.

Italijanski golgeter Ćiro Imobile deluje nezaustavljivo u dresu Lacija.

Napadač koji je kao član Rimljana 2018. godine podelio prvo mesto na listi strelaca Serije A sa Maurom Ikardijem iz Intera (29 golova), do trenutka prekida aktuelne sezone zbog pandemije virusa korona je na svom kontu imao 27 pogodaka i bio na odličnom putu da obori lični rekord iz pomenute sezone.

Zahvaljujući njegovom učinku, tim sa Olimpika pod komandom Simonea Inzagija deluje sjajno i sve do prekida takmičenja bio je možda i najozbiljniji kada je u pitanju borba za titulu, s obzirom na to da je već dva puta u toku sezone trijumfovao nad liderom Juventusom – po jednom u Seriji A i Superkupu Italije.

Imobileov ugovor sa klubom ističe tek 2023. godine, ali rukovodstvo na čelu sa Klaudijom Lotitom već razmišlja o produžetku.

Spominjalo se prethodno da bi postojeća saradnja mogla da bude produžena na još godinu dana, ali izgleda je Lacio odluči da ode i korak dalje.

Naime, prema navodima "Gazete delo sport", Lacio planira da Imobileu ponudi saradnju do 2025, kada će sjajni napadač imati 35 godina, a plan produžetka saradnje uključuje i nagradu.

Reč je o kapitenskoj traci, pa bi, ako iskuni napadač prihvati saradnju na još pet godina, bio novi lider na terenu umesto Senada Lulića, čija sudbina je i dalje nepoznata i čiji ugovor sa klubom ističe na kraju ove sezone.

Inače, uz 116 golova od dana dolaska u Lacio, Ćiro Imobile zauzima četvrto mesto na klupskoj listi strelaca i nedostaje mu samo pet da se na trećoj poziciji izjednači sa Đorđom Kinaljom.

Nije daleko i sam vrh, na kojem se nalazi Silvio Piola sa 145 golova. 

Tagovi