Fudbal

"Ako hoćete da zadržite Džeka, isključite mobilne"

Autor Jovan Terzić

Interesantan savet nekadašnjeg napadača Aston Vile.

Vezista Aston Vile, Džek Griliš, nalazi se na meti Mančester junajteda, ali nekadašnji golgeter kluba iz Birmingema, Gabrijel Agbonlahor, savetuje da bi trebalo odbiti ponudu sa Old Traforda.

A, učinio je to na interesantan način.

"Da sam ja vlasnik Aston Vile, isključio bih svoj mobilni. Igra koji je tako važan za ekipu i klub, kao što je Džek za Aston Vilu, nikada ne bih prodao", tvrdi bivši napadač, koji je - poput Griliša - ponikao u Aston Vili i potom celu karijeru proveo u njoj, od 2005. do 2018. godine, uz dve kraće pozajmice na početku.

Nije poznato koliko je Junajted spreman da plati za 24-godišnjeg fudbalera, ali Agbonlahor smatra da to i nije od velike važnosti.

"Gledajući na duže staze, prodati igrača Džekovog kalibra može skupo da košta. Može klub mnogo da zaradi u ovom trenutku ako on ode, ali je pitanje da li će bez njega moći da igra Premijer ligu, u kojoj je glavna zarada", istakao je napadač koji je tokom karijere odigrao i tri utakmice za reprezentaciju Engleske.

"Ponavljam, ja bih isključio svoj mobilni početkom leta i upalio ga tek kada prođe prelazni rok. To je ono što bih ja učinio, a držim 'prekrštene prste' da Džek ostane. Odluka je na njemu", svestan je Agbonlahor da će, pored kluba, konačnu reč dati i sjajni vezista.

Aston Vila je na prinudnu pauzu zbog korona virusa otišla kao pretposlednja na tabeli Premijer lige i kada takmičenje bude nastavljeno, predstoji joj velika borba za opstanak.

"Verujem da će opstati, a onda će sledeće sezone cela igra biti bazirana oko Griliša. Trebalo bi da ostane bar još jednu sezonu", zaključio je nekadašnji centarfor.