Fudbal

Barselona gubi novac i brine za igrače: Biće MNOGO ovakvih povreda

Autor Mladen Šolak

Šampion Španije izuzetno zabrinut zbog trenutne situacije.

Klubovi su u Španiji dobili dozvolu da igrači počnu da treniraju, a očekuje se da sezona bude nastavljena u junu.

U takvoj situaciji u klubovima su razumljivo zabrinuti za zdravlje igrača nakon izrazito dugačke pauze, koja već traje dva meseca.

Stanje u Španiji je posebno delikatno, jer je zbog snažne epidemije virusa i velikog broja žrtava (25.613) nedeljama bila na snazi zabrana kretanja. Zato nije bilo nikakvih treninga van domova.

U Barseloni, aktuelnom lideru prvenstva, su aktivno pratili stanje. bili u kontaktu sa igračima, ali su svesni da sve to nije bilo dovoljno da spreči povrede. Kojih će sigurno biti.

Prema pisanju lista "AS", u Barseloni predviđaju pet do 10 povreda u prvih mesec dana prvenstva zbog dugog karantina i potpunog ispadanja iz ritma.

"Glavni razlog za brigu su moguće povrede potkolenica i zglobova. Barselona u ovom trenutku ima sastav od 19 igrača, najmanji u ligi, a kondicioni trener Antonio Gomez radiće sa igračima", objašnjeno je.

Dok brinu za igrače u rukovodstvu "Blaugrane" se drže za glavu i kada prate svoje finansije. U ovom trenutku Barselona je izgubila između 120 i 140 miliona evra zbog virusa.

Od prodaje ulaznica za stadion i muzej Barselona bi u proteklom periodu zaradila 50 miliona evra, od TV prava bi zaradila 39 miliona evra, a više od 25 miliona bilo bi naplaćeno kroz Barseloninu prodavnicu i druge komercijalne aktivnosti.

Podsetimo da su Barsini igrači posle kratkih trzavica ipak u martu pristali da se odreknuo 72 odsto svojih preostalih plata da bi pomogli klubu i da bi omogućili da 500 zaposlenih ostane na istom iznosu plate kao i pre virusa.