Fudbal

U Partizanu je stekao ime, a u Monako ide sa laskavim priznanjem

Izvor mondo.rs

Strahinja Pavlović je među 22 najperspektivnija igrača na svetu...

Izvor: MN Press

Navijači Partizana još vrlo malo uživaće u partijama Strahinje Pavlovića. Kraj sezone, koja će se očigledno završiti na terenu, ali po skraćenom modelu, se primakao, a samim tim i odlazak mladog štopera u Monako.

Ugledni italijanski list "Gverin sportivo" svrstao je igrača "parnog valjka" među 22 najperspektivnija fudbalera na svetu.

Pavlović je zauzeo mesto u jednom od dva tima u formaciji 4-3-3, sa vršnjacima koji bi u budućnosti trebalo da predstavljaju najbolje u svetu fudbala. Pored Pavlovića u timu su još Miranda iz Šalkea, Seržinjo Dest iz Ajaksa i velški reprezentativac Ampadu iz Lajpciga.

Golman je Rofo iz Boke juniors, u veznom redu su Foden iz Sitija, Gravenberh iz Ajaksa i Kamavinga iz Rena, a u napadačkoj liniji Gabrijel Veron (Palmeiras), Holand iz Dortmunda i Ansu Fati iz Barselone.

U drugoj postavi su: golman Šerpen (Ajaks), odbrana: Patrik (San Paolo), Saliba (Sen-Etjen), Kabak (Šalke) i Hejtor (Internacional), vezni red: Šobošlai (Salcburg), Almendra (Boka juniors) i Veršaren (Anderleht) i napadači: Grinvud (Mančester junajted), Martineli (Arsenal) i Sančo (Dortmund).

Pavlović je rođen 21. maja 2001. godine u Šapcu. U Partizan je stigao 2015. Prvotimac crno-belih postao je prošle sezone i za kratko vreme skrenuo je pažnju bogatih evropskih klubova.