Fudbal

Milan, Juve, Milan, reprezentacija... "Nedostajaće mi sve ovo"

Izvor mondo.ba

Alesandro Matri odlučio da završi karijeru.

Posle 17 godina i 11 promenjenih grbova na grudima (od kojih je u dva mandata nosio Milanov i Juventusov), Alesandro Matri odlučio je da završi igračku karijeru.

Iskusni, 35-godišnji napadač, koji je od januara bio bez kluba pošto je okončao saradnju sa Brešom, u kojoj je bio na pozajmici iz Sasuola, saopštio je da je vreme za fudbalsku penziju.

"Nedostajaće mi sve ovo. Nikada u životu nisam ni pomislio da ću osvojiti tri šampionske titule, tako da ne mogu da se požalim na svoju karijeru. Mogu reći da sam ostvario svoje snove", rekao je za "Skaj" nekadašnji napadač Milana i Juventusa.

Sa "starom damom" najbolji u Italiji bio je 2012, 2013. i 2015. godine. Iima i dva osvojena Superkupa Italije (2012, 2013), te Kup Italije 2015. godine, sve sa torinskim klubom.

Često je tokom karijere, započete 2003. godine, išao na pozajmice, pa je tako jedno vreme bio član Kaljarija, Lacija, Đenove, Fiorentine...

U sedam navrata nosio je i dres reprezentacije italije, a jedini pogodak za "azure" postigao je u prijateljskom meču protiv Ukrajine 2011. godine.