Fudbal

Četiri kola i bitka za četvrto mesto: Ko će u Evropu - TSC ili Čukarički?

Autor Milutin Vujičić

"Svi smo motivisani i jedva čekamo nastavak takmičenja", poručuju iz Bačke Topole.

Izvor: MN Press

TSC iz Bačke Topole jedini je klub iz Superlige koji se zalagao za potpuni prekid šampionata, ali su na kraju na sastanku Izvršnog odbora FSS glasali za pobednički predlog.

Odlučeno je da će se Superliga završiti posle još četiri odigrana kola (bez plej-ofa i plej-auta), a šef stručnog štaba Zoltan Sabo ocenio je da je to korektna odluka koja pruža šansu ekipama da poprave svoj plasman do kraja takmičenja.

TSC će pred sobom imati zadatak da "odoli" Čukaričkom koji vreba iza njih i želi da preuzme četvrtu poziciju na tabeli koja vodi u Evropu, ako je pobednik Kupa Srbije već stekao to pravo.

"Što se tiče TSC-a, naša želja je da zadržimo četvrtu poziciju na tabeli i izborimo učešće u evropskom takmičenju. Imamo tri boda više od petoplasiranog Čukaričkog i svakako ćemo učiniti sve što možemo da zadržimo prednost. Sve je na nama, nadam se da ćemo uspeti“, rekao je Zoltan Sabo u izjavi koja je dostavljena medijima.

Prema njegovoj oceni, igrači su se posle pauze zbog vanrednog stanja vratili u dobrom fizičkom stanju, pošto su sproveli individualne programe koje su dobili od kluba.

"Naravno, sada je potrebno da se dodatno pripremimo za te preostale četiri utakmice, ali nema nikakvih problema. Svi smo motivisani i jedva čekamo nastavak takmičenja".

Kapiten kluba Saša Tomanović poručio je da su svima nedostajali treninzi i da su se do sada igrači pripremali radeći individualne programe, a dodaje da je pred njima da ostanu ispred Čukaričkog i izbore istorijsko prvo učešće u Evropi.

TSC će igrati još utakmice sa Javorom, Proleterom, Crvenom zvezdom i Radničkim, dok Čukarički ima Vojvodinu, Inđiju, Partizan i Mačvu.

TABELA: Zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički 42...