Fudbal

Kapiten neproglašenog šampiona - najbolji fudbaler nezavršene sezone

Izvor mondo.rs

Slučajnost ili ne, tek Džordanu Hendersonu uručen je laskav trofej. Doduše, ne onaj kojem se nadao.

Slučajnost ili ne, najbolji fudbaler nezavršene sezone je kapiten neproglašenog šampiona.

Pored mesta u idealnoj postavi "krnje" Premijer lige 2019/20, Džordanu Hendersonu pripala je i najlaskavija (nezvanična) titula u engleskom fudbalu.

Sa 23 odsto glasova u izboru koji je tokom pandemije korona virusa organizovao BBC, lideru šampiona Evrope pripao je trofej za igrača godine, dok je njegov šef Jirgen Klop izabran za menadžera godine.

Možda će vas zanimati

Kome će pripasti zvanične nagrade, one koje deli Premijer liga, u velikoj meri zavisiće i od toga kako će biti okončana Premijer liga.

Da li će ovaj tandem, posle svega, podići i onaj pravi trofej, za šampiona Engleske? To ni tokom "gala" izbora na nacionalnoj frekvenciji niko nije mogao da kaže.

U trenutku kada se Premijer liga povukla pred talasom pandemije korona virusa, Liverpul je imao 25 bodova više od branioca titule, Mančester sitija, a "Hendo" 22 nastupa u 26 odigranih kola, uz tri gola i pet asistencija.

Poslednje tri runde pre suspenzije najgledanije fudbalske lige na svetu, 29-godišnjak iz Sanderlenda gledao je sa tribina zbog povrede zadnje lože.

Henderson je debitovao za "crne mačke" iz rodnog grada sa 18 godina, posle čega je Liverpul odlučio da plati milion evra za svaku njegovu godinu života, pa se talentovani vezista preselio na "Enfild" već 2011.

Do danas, odigrao je 359 utakmica i bio kapiten tima koji je pre nepunih godinu dana osvojio Ligu šampiona u drugom uzastopnom finalu.

Klub, koji je posle 30 godina čekanja titule na kraju dočekao koronu, ima četvoricu predstavnika u BBC timu sezone.