ZDRAVLJE I PRIJATELJSTVO

Šta obraduje čoveka koji je upravo preživeo srčani udar?

Izvor mondo.rs

"Ovakvi događaji vam pomognu da se spustite na zemlju".

Pozitivni rezultati i ohrabrujuće reči lekara u amsterdamskoj klinici AMC, u koju je primljen pre četiri dana zbog jakog bola u grudima, najvažnije su vesti za čoveka suočenog sa neprijanim saznanjem o svom zdravstvenom stanju...

Da je doživeo srčani udar. I preživeo ga.

Šta još može biti važno u tim trenucima?

Reči čuvenog holandskog fudbalera, koji je golom u produžecima na "Vembliju" 1992. doneo Barseloni prvu titulu prvaka Evrope, potvrđuju da su zdravlje i prijateljstva najvrednije stvari u našim životima.

"Bilo je malo straha prošlog vikenda. I kod mene, naravno, ali više kod mojih najbližih, u porodici, među prijateljima...", napisao je na Twitteru selektor Holandije i, navodno, prvi favorit za trenera Barselone u sezoni 2020/21.

"Srećom, lekari AMC klinike su bili brzi kada mi je bila potrebna pomoć i reagovali su na divan način. Na tome sam im veoma zahvalan", dodao je i istakao:

  "Ovakvi događaji vam pomognu da se spustite na zemlju. Kada sam shvatio koliko se ljudi zabrinulo zbog mene i pročitao sve te dirljive poruke podrške, osećaj je bio fantastičan. Prijateljstva i poznanstva iz fudbala, klubovi, kolege, bivši igrači, pa sve do potpunih stranaca... Svaka poruka mi je značila mnogo i voleo bih da se zahvalim svakome od vas".

Čovek koji je 2014. doveo Dušana Tadića u Premijer ligu i potom mu pronašao pravu ulogu u Sautemptonu - na čemu mu se naša "desetka" zahvalila sa 14 golova i 23 asistencije za nepune dve zajedničke sezone - poručio je da ćemo ga uskoro opet gledati na fudbalskim terenima širom sveta.

"Još jednom, hvala svima na rečima podrške. Vidimo se uskoro".