ZAMALO

Barsa i Juve dogovorili "trejd", samo još ne znaju koga!

Autor Milutin Vujičić

Ideja postoji, ali realizacija ide malo teže.

Zbog pandemije korona virusa i smanjenog budžeta za transfere dobar deo narednog prelaznog roka osloniće se na "razmenu" igrača, skoro kao u NBA.

Klubovi će menjati fudbalere sličnih vrednosti, uz pojedine doplate, a prvi takav slučaj mogli bismo da vidimo na relaciji Barselona - Juventus. Lideri na tabelama u Španiji i Italiji dogovorili su "trejd", ali nisu složni oko toga "koga za koga" menjaju!

"Gazeta delo Sport" piše da je Miralem Pjanić pristao da postane novi fudbaler Barselone, ali dva kluba ne mogu da se dogovore ko će ga zameniti u Torinu.

Juventus želi da to bude brazilski fudbaler Artur Melo, koji je tek dve godine na "Nou Kampu" i u klubu veruju da je pred njim svetla budućnost, dok su Katalonci raspoloženiji da im pošalju nekog od iskusnijih - Artura Vidala ili Ivana Rakitića.

Nije tajna da pomenuta dvojica fudbalera nisu potrebna novom treneru Kikeu Setijenu, pa bi Barselona htela da "ubije dve muve jednim udarcem", ali pitanje je da li će Juventus pristati.

Oni žele igrača koji bi direktno zamenio Pjanića u startnoj postavi i zbog zahteva trenera Mauricija Sarija planiraju malo bržeg igrača od reprezentativca Bosne i Hercegovine, pa smatraju da bi Artur Melo više odgovarao tom opisu.

Za sada postoji ideja o transferu, ali dogovor i dalje stoji zbog nesuglasica...