TRANSFER SAGA

"Za Lautara, Barselona je SAVRŠEN klub"

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Uporno ga dovode u vezu sa odlaskom iz Intera.

Lautaro Martinez i Barselona mogli bi da budu jedna od onih transfer saga oko kojih mediji bruje tokom čitavog leta. Štaviše, mediji širom sveta o njima uveliko pišu, već mesecima.

I dok jedni savetuju Argentinca da nije baš tek tako lako otići Barselonu, ima i onih sa drugačijim mišljenjem.

Možda će vas zanimati

Jedan od njih je Fabio Radaelji, argentinski trener koji je mladog Lautara svojevremeno doveo u Rasing, klub u kojem je ponikao.

Odatle je potom otišao u milanski Inter, gde ove sezone briljira. Radaelji smatra da je prilika da zaigra sa Lionelom Mesijem šansa kakvu ne sme da propusti.

"Verujem da igrači njegovog kvaliteta mogu da igraju bilo gde. Lautaro je igrać za najveće lige", rekao je Radaelji za "Toda pasion".

"Svidelo mi se kada je otišao u Inter, osetio sam da će to biti idealno mesto zbog njega, jer je tamo Havijer Zaneti, koji radi dobar posao i znam kakvi su njegovi ljudski kvaliteti jer smo sarađivali u Banfildu", objašnjava Martinezov nekadašnji trener.

"Sa njim, Lautaro će se osećati zadovoljno, ali istina je da kada je neko doveden u vezu sa Barselonom, klubom koji svi povezuju sa Mesijem, igračem sa druge planete, čini se kao da taj igrač onda mora tamo da ode. Deluje mi da je Primera liga u kojoj vam defanzivno daju prednosti koje ne dobijate u Italiji, gde su odbrane rigoroznije. Zato je možda Barselona perfektno mesto za Lautara"; rekao je Fabio Radaelji.