Fudbal

Pre nego što je teško povredio glavu Čeh je branio POLOMLJENIH ramena

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Legendarni golman Čelsija po prvi put govorio o povredama sa početka.

Izvor: MN Press

Postao je jedan od najboljih golmana koje je Premijer liga imala, ali početak karijere u Engleskoj nije bio lak. Branio je Petr Čeh za Čelsi i za Arsenal, velike rivale u Londonu, a ''Plavci'' su ga kupili još 2004. godine.

Stigao je iz Rena, plaćen je osam miliona, a tokom godina i godina među stativama je pokazao sve svoje kvalitete. Tokom druge sezone je doživeo tešku povredu, zbog čega je do kraja karijere nosio svojevrsnu kacigu.

Gledajući iz ove perspektive, sve se završilo dobro. Tada niko nije bio siguran kakav će kraj biti, pošto su povrede bile opasne po život češkog golmana. Verujemo da se duela protiv Redingovog Stivena Hanta još sećate.

Legendarni golman prisetio se da je i pre tog događaja imao velikih problema sa povredama. I to onih najgorih po golmana, u ramenima.

''Postoji jedna stvar o kojoj nisam pričao. Ljudi ni ne znaju da se to desilo. Tokom moje prve sezone u Čelsiju, polomio sam jednu koščicu u ramenu. Branio sam sa tim, nadajući se da će tokom leta sve doći na svoje. To se nije desilo, a zatim sam u drugoj sezoni polomio kost u drugom ramenu. Pre povrede glave sam branio sa dva polomljena ramena'', otkriva Petr Čeh.

Golman Čelsija je osećao velike bolove, ali je pronalazio snagu da trenira. Razmišljao je o operaciji, koju je želeo da izbegne zbog Mundijala 2006. godine u Nemačkoj. Kada je počeo da se oporavlja, dogodio se već pomenuti incident na meču sa Redingom koji mu je promenio karijeru.

Tokom igranja za Čelsi Petr Čeh je osvajao trofeje u Engleskoj i Evropi, a kraj kariejre je dočekao u dresu Arsenala, u finalu Lige Evrope, protiv svog bivšeg kluba. Trenutno ima jednu od direktorskih pozicija u plavom klubu iz Londona, gde je legenda.