Fudbal

Kad imaš Engleza, uvek je najbolje da ga prodaš

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Sprema se povratak defanzivca na Ostrvo.

Negde nije kriza, pa će se ipak trošiti novac, ali pojedini timovi moraju da prodaju igrače. Tako će Atletiko Madrid pokušati da zaradi i Kirana Tripijea ''vrati'' u Englesku.

Interesovanja ima, a određena je i cena za desnog beka koji je u karijeri nosio dres Barnlija i Totenhema.

Prethodnog leta je Atletiko izdvojio 20 miliona funti za Tripijea, a sada su spremni da ga za isti novac prodaju u Englesku. Iako je bio odličan tokom sezone, povratak u Englesku je realna opcija.

Dobre partije u Primeri privukle su pažnju nekoliko timova iz Premijer lige. Između ostalog i Barnlija, ekipe u kojoj je već proveo četiri sezone. Dres ekipe koju godinama vodi Šon Dajč je nosio između 2011. i 2015. godine.

Povremeni reprezentativac Engleske je u problemu u nacionalnom timu, jer je konkurencija na njegovoj poziciji veoma jaka, ali je prethodnih godina imao poverenje Gereta Sautgejta. Povratak u Englesku mogao bi da promeni i poglede selektore na njega, jer bi ga gledao češće.

Dvadesetak miliona funti nije previsoka cena za timove iz Premijer lige, pa čak ni za Barnli. Ukoliko bi se u priču uključio i neki od bolje rangiranih timova, Kiran bi se iz Španije vratio nakon samo jedne sezone.