TRKA ZA PREDSEDNIKA

Obećanje svih obećanja: Izaberite mene i vratiću Gvardiolu u Barselonu!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Kandidat za predsednika kluba želi da učini nešto o čemu mnogi u Kataloniji sanjaju.

Stvari u Barseloni se zahuktavaju, a na čelo "ponosa Katalonije" želi da sedne čovek koji je "blaugranu" ustoličio kao jedan od najboljih klubova sveta.

Đoan Laporta je potvrdio da će se kandidovati za povratak na mesto predsednika kluba, a kao glavni cilj svoje kampanje naveo ono o čemu svi u Barseloni maštaju - povratak Pepa Gvardiole na mesto trenera!

Laporta, koji je bio predsednik kluba od 2003. do 2010. godine i koji je tokom tog period video podizanje Barse na visine na kakvim ranije nije bila prethodnih 10 godina, kao i osvajanje dve Lige šampiona.

Govoreći za katalonsku "TV3", Laporta je istakao da bi njegov san bio da se vrati na tu poziciju, ali i da bi učinio sve da trener bude čovek kojem je u leto 2008. godine pružio šansu iako nije imao nijednu sezonu rada u profesionalnom fudbalu.

Gvardiola je trenutno trener Mančester sitija, ali i izbori za predsednika kluba su 2021. godine.

"Veoma bih voleo da se Gvardiola vrati, ali on je trenutno u Sitiju i to je odluka koju bi Pep trebalo da napravi. On je zlatni standard za Barselonu i mnogi Katalonci bi voleli da ponovo postane trener", rekao je Laporta, a prenela je "Kadena Kope".

"U pravo vreme, razgovaraću sa čovekom za kojeg mislimo da bi trebalo da bude trener Barse od 2021. godine."

Gvardiola je bio trener Barselone od 2008. do 2012. godine, kada je osvojio tri titule prvaka Španije i dve titule prvaka Evrope i sveta. Sa Laportom je imao izvanredan odnos, a upravo je njegov odlazak iz kluba 2010. ubrzao proces Gvardiolinog zasićenja na "Nou Kampu".

Celoj priči bi mogla da pomogne i činjenica da je UEFA kaznila Mančester siti sa dve sezone neigranja u njenim takmičenjima, zbog prekršaja finansijskog fer pleja i pokušaja knjigovodstvene prevare.

Stoga bi Gvardiola svakako mogao da promeni sredinu u nedostatku prilike da se bori za trofej Lige šampiona.