JADAN...

Žrtveni jarac!

Izvor mondo.ba

Prvi put posle 12 godina fudbaleri Kelna će istrčati na teren bez maskote, jarca Henesa, koji je "žrtva" strogih medicinskih propisa izazvanih pandemijom korona virusa.

Izvor: Juergen Schwarz/Bongarts

Sledećeg vikenda nastavlja se nemačka Bundes liga, prva od svih "liga petice", posle prekida sezone nakon dva meseca zbog pandemije korona virusa.

Popularni "jarčevi" će igrati u nedelju protiv Majnca, ali po prvi put u 12 godina će igrati bez svoje maskote - jarca Henesa, kojem zdravstveni propisi nisu dopustili dolazak na "Rajn Energi" stadion.

Sve utakmice u Nemačkoj će biti odigrane pred praznim tribinama, a oko 300 službenika i drugog osoblja moći će da prisustvuje susretima u ili ispred stadiona kako bi se smanjio rizik od infekcije.

Među njima neće biti maskote Henesa, koji je dolazio na početak svake domaće utakmice Kelna.

Lokalni mediji su preneli da je ovo prvi put od 2008. godine da Henes svojim prisustvom neće poželeti sreću popularnim "jarčevima".

S obzirom na to da dosad nije dokazano da životinje ili kućni ljubimci mogu da prenesu Kovid-19, a ljudi to mogu definitivno, onda je stvarno nejasno zašto 300 osoba može na meč, a jedan jarac ne može.

Izabranici Markusa Gizdola su posle 25 kola u prvenstvu osvojili 32 boda i nalaze se na 10. mestu na tabeli Bundes lige.