POTVRĐENO

Bio je promašaj Partizana, a sad je preuzeo bivši klub Vujadina Boškova

Autor Milutin Vujičić

Zadržao se tek šest meseci u taboru crno-belih.

Izvor: MN Press

Aleksandar Ranković (41) će sesti na klupu Ado Den Haga!

Nekadašnji srpski fudbaler, koji je punih devet godina igrao u Holandiji, počeće i trenersku karijeru u ovoj zemlji. Holandski mediji prenose da se Ranković definitivno dogovorio s klubom iz Haga i da će saradnja biti ozvaničena i promocijom.

Možda će vas zanimati

Na klupi Haga zamenio je Alana Pardjua, nakon što je klub volšebno izborio opstanak u Erediviziji zbog poništavanja sezone, a Ranković će imati veliki zadatak da sačuva ekipu u najvišem rangu.

Do sada nema previše iskustva u trenerskom poslu, radio je u mlađim kategorijama Haga i kao asistent u Sparti iz Roterdama, ali će mu svakako mnogo pomoći što je od 2005. do 2011. godine nosio dres zeleno-žutih.

Karijeru je završio u Partizanu u koji je stigao pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona 2011. godine, a sve kako bi zamenio Stefana Savića, odnosno povređenog Aleksandra Miljkovića.

Nije se najbolje snašao u Humskoj i već u zimu je objavio da završava karijeru.

Zanimljivo je da će biti prvi srpski trener na klupi Ado Den Haga posle 44 godine pošto je pre njega u klubu radio legendarni stručnjak Vujadin Boškov. To je bilo čak i pre nego što se Ranković, bivši fudbaler još i Rada i Vitesea, uopšte i rodio.

Ranković je inače dobio već prvo pojačanje za narednu sezonu pošto je stigao tajvanski vezist Emilio Estevez Tsai (21), koji je rođen u Kanadi, a d sada je nastupao za tamošnji klub Jork 9.