Samo ako se osećaš bolesno

Test na koronu? NE, oni će igrati bez provere

Izvor mondo.rs

Fudbaleri u Švedskoj neće morati da urade testiranje na Covid-19 pre nastavka takmičenja. Testiraće se samo oni koji se osećaju loše

Švedska jepo proglašenju pandemije korona virusa odlučila da bude "otvorenija", bez strogih mera, pa će se identično ponašati i kada su u pitanju sportska takmičenja u toj zemlji.

Odlučeno je da švedski fudbaleri neće biti testirani na korona virus kada se sezona nastavi i vrate se treninzima i utakmicama.

Fudbaleri će umesto toga svako jutro pre nego što stignu na trening ili utakmicu, morati da popune obrazac i daju procenu o svom zdravstvenom stanju.

Klupski lekar će zatim odlučiti da li je fudbaler zdrav za učešće u treningu i utakmici.

Fudbaleri će morati da ostanu u svojim kućama ako primete simptome korona virusa.

Švedska fudbalska liga saopštila je da je princip u toj zemlji da se, samo oni koji se osećaju bolesno, u bolnici detaljno testiraju na korona virus.

Tokom ove nedelje trebalo bi da bude poznato kada će se nastaviti fudbalska takmičenja u Švedskoj.

Svi klubovi u toj zemlji trenirali su u proteklom periodu, poput ekipe Hamarbija, sa kojima je radio i Zlatan Ibrahimović, igrač Milana, koji je kupio taj klub.

Šveđani nisu jedini koji su odlučili da test na Covid-19 neće biti obavezan pred početak takmičenja, jer su slična pravila doneli i Albanci, a pre njih Crnogorci.

Pročitajte i ovo