KUP SRBIJE

Poruka iz Čukaričkog: Kako je moglo - dobro je ispalo

Autor Milutin Vujičić

Sve ovo je velika nepoznanica za nas", kazao je Docić.

Izvor: MN Press

Čukarički "drži" trenutno peto mesto na tabeli Superlige i probaće da u poslednja četiri kola izbori mesto koje vodi u Evropu, a alternativa je naravno osvajanje Kupa Srbije.

Ekipu sa Brda danas je žreb četvrtfinala u prostorijama FSS "spojio" sa Radničkim.

"S obzirom na to da smo bili u grupi nepovlašćenih timova, kako je moglo, dobro je ispalo. Dobili smo odgovarajućeg protivnika, a velika prednost za nas je što ćemo igrati na svom stadionu. Ostaje nam da se borimo za Evropu, imaćemo dve šanse, kroz Supe ligu i Kup, ne odričemo se ambicija ni u jednom takmičenju", rekao je kapiten Marko Docić za sajt kluba.

"Nišlije svakako imaju velike ambicije, a daleko veće su im šanse u Kupu nego u Ligi, tako da nikako ne smemo da ih potcenimo".

Čukarički se kao i svi ostali klubovi sprema od prošlog ponedeljka, a prva zvanična utakmica za njih biće u Novom Sadu protiv Vojvodine, trenutno trećeplasiranog tima Superlige, dok samo četiri dana posle toga treba da ugoste Radnički u Kupu.

Pre toga Brđane već danas čeka kontrolna utakmica u Zemunu, a u subotu protiv Rada.

"Videćemo još kako će izgledati igranje u ritmu sreda-subota. U normalnim okolnostima, nama to ne bi predstavljalo nikakav problem. Sada ćemo gledati da se što bolje spremimo, ali iskreno ne znamo još u kakvoj smo formi, pauza je bila duga, tek krećemo sa prijateljskim utakmicama. Sve ovo je velika nepoznanica za nas", kazao je Docić, pa zaključio:

"Jedino u šta sam siguran, u blagoj prednosti će biti timovi koji imaju veći fond igrača".

Sportski direktor Nenad Mirosavljević kratko je prokomentarisao žreb.

"Sve ekipe koje došle do ove faze takmičenja zaslužile su to svojim kavlitetom, tako da nije bilo lakih proitvnika. Naš susret sa Radničkim je derbi ove runde takmičenja. Nišlije su uvek nezgodan protvnik, prošle godine su igrali Evropu, biće to neizvestan meč. Možda mogu da budem zadovoljan zbog činjenice što igramo kod kuće. Pokušaćemo da se plasiramo u polufinale Kupa, takve su nam i bile ambicije pred početak sezone", naveo je Mirosavljević.