VIDIMO SE DOGODINE

Nema fudbala, nema nagrada: FIFA otkazuje ceremoniju za 2020.

Izvor mondo.ba

Ceremonija Svetske fudbalske federacije je trebalo da bude održana u septembru u Milanu.

U danima bez fudbala zbog borbe sa pandemijom korona virusa, važne informacije dolaze iz svetske fudbalske federacije!

FIFA je, navodi španska "Marka", odlučila da ove godine ne organizuje izbor za najbolje fudbalere sveta!

Ljubitelji fudbalske verzije "crvenih tepiha", ostaće razočarani ovim vestima, jer svetska kuća fudbala neće imati svoju svečanost za 2020. godinu.

Ovaj izbor FIFA samostalno sprovodi od 2016. godine, otkako su se razišli sa organizatorima Zlatne lopte, a ceremonija proglašavanja najboljih u svim kategorijama, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, trebalo je da bude održana u septembru u Milanu.

Ipak, ona je otkazana zbog trenutne situacije sa virusom korona, pa će tako na tronu i dalje ostati laureati za 2019. godinu.

Krunu će tako, između ostalog, zadržati Lionel Mesi, koji je u izboru FIFA za najboljeg igrača u prošloj godini trijumfovao ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda, baš kao i Megan Rapino, koja je izabrana za najbolju fudbalerku planete, nakon što je bila važan deo reprezentacije SAD koja je osvojila Svetsko prvenstvo.

Španski list navodi da je u ovom trenutku još uvek rano da se prognozira sudbina dodele "Zlatne lopte" (nagrada koju dodeljuje list "Frans fudbal"), a koja je planirana za decembar.

Zlatna lopta se kontinuirano dodeljuje od 1956. godine.

Takođe, postoji sumnja i da li će se Zlatna kopačka Evrope dodeljivati ove godine, jer su pojedine lige poput francuske Lige 1 prekinute i završene, pa pojedini igrači neće imati priliku za ravnopravnu borbu. Ipak, zvaničnih informacija nema.

Tagovi