NOVI FORMAT!

USVOJENO: 20 klubova u Superligi, dvokružni sistem!

Autori Vladimir Sukdolak Milutin Vujičić

Od naredne sezone očekuje nas najveći broj učesnika Superlige od osamostaljenja Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Klubovi su rekli svoje, sada je na Izvršnom odboru FSS!

Na današnjoj sednici Zajednice Superlige i Prve lige Srbije klubovi su diskutovali o proširenju elitnog ranga srpskog fudbala i većinski izglasali da u narednoj sezoni 2020/21 ukupno učestvuje 20 klubova, dakle četiri više nego do sada, baš kao što je MONDO i najavio.

Takođe, usvojeno je da će se igrati dvokružni sistem, dakle 38 kola!

Na današnjem sastanku ukupno je 24 kluba glasalo za proširenje na 20 klubova u eliti, četiri su se zalagala za dosadašnji sistem od 16 (Partizan i Radnički), a još četiri za 18 (Zvezda).

Ovu odluku će naknadno razmatrati Izvršni odbor FSS i očekuje se da će usvojiti promene za koje se zalaže većina klubova prva dva ranga srpskog fudbala, dok će u skladu sa ranijim najavama u tom slučaju Prva liga Srbije brojati 18 klubova, a ne 16 kao do sada.

Lazović je dobio novi mandat na čelu Zajednice, dok su za potpredsednike izabrani Tanasković (Partizan) i Petrović (Zvezda).

Poznato je i da niko od trenutnih članova Superlige neće ispasti u niži rang takmičenja, nego će četiri najbolje ekipe iz Prve lige Srbije steći pravo da napreduju jedan rang više.

U slučaju da neko od njih odustane, kao što se spekuliše za prvoplasirani Grafičar koji nema stadion, onda će uslediti "tender" u organizaciji FSS. Ekipa koja ponudi najviše novca će prema obezbediti ulazak u Superligu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt