Fudbal

Nije ni počelo, a već "kuva" u Austriji: "Rat" na relaciji Salcburg - LASK

Izvor mondo.ba

Klub iz Linca je pod istragom jer je, navodi se, bio u punom trenažnom procesu kad se to nije smelo. Čeka se njihov odgovor...

Austrijska Bundesliga nastaviće se 2. juna, nakon što je prethodno suspendovana početkom marta zbog pandemije korona virusa. Prvom kolu plej-ofa i plej-auta prethodiće finale Kupa između Salcburga i drugoligaša Austrije Lustenau, koje je zakazano za 29. maj.

Favorit u finalu kup-takmičenja se u trenutku prekida Bundeslige nalazio na drugom mestu, uz tri boda manje od LASK-a, a upravo su ova dva kluba dospela u centar pažnje austrijske javnosti.

Naime, klub iz Linca nalazi se pod istragom čelnika austrijskog fudbala jer je, navodi se, mimo svih zdrastvenih procedura i restkrivnih mera austrijske Vlade počeo sa obavljanjem "punog" trenažnog procesa, bez pridržavanja bilo kakve propisane socijalne distance ili broja fudbalera na terenu u datom trenutku.

Rukovodstvo lige navelo je da je "primilo nekoliko video-snimaka koji upućuju na to da je LASK obavljao treninge u punom kapacitetu i da se utvrđuje odgovornost kluba kada je u pitanju narušavanja osnovnih principa fer-pleja."

Prvi je u napad krenuo rival za titulu, obraćajući se, kako navodi, u ime ostalih 11 klubova.

"Izdali su koncept borbe protiv korona virusa. Šokiran sam i zatečen. Postoje snimci i fotografije gde se vidi da se ne poštuje nikakva odluka. Ni ona da sme da se trenira u manjim grupama do petka, ni ona koje se odnosi na minimum socijalne distance. Salcburg u potpunosti osuđuje ovaj potez LASK-a i nastaviće da se pridržava svega onoga što državni vrh propisuje", rekao je komercijalni direktor Salcburga Štefan Rajter.

Čeka se odgovor kluba iz Linca...