Fudbal

Pjanić će ipak u Barselonu, ali ko ide u suprotnom smeru?

Izvor mondo.rs

Italijanski i španskii klub postigli dogovor o velikoj trampi igrača u koju je, naravno, uključen Miralem Pjanić.

Otkako je Mauricio Sari stavio do znanja dane računa na njega, traje selidba reprezentativca BiH iz Torina.

Prvo se govorilo o trampi sa Barselonom za Artura, potom o odlasku na Čelsi u zamenu za Žoržinjo, a onda i o ostanku Miralema Pjanića u Juventusu.

Ipak, veznjak "zmajeva" prema najnovijim informacijama ipak će na Kamp Nou, ali u potpuno novoj trampi u kojoj nema Artura.

Umesto njega, Juventus dovodi Nelsona Semeda, a za njega će dati 25 miliona evra, Miralema Pjanića, plus Matiju De Šilja.

Semedo se procenjuje na 50 miliona evra, pa je Juventus odlučio da u transfer uključi i dvojicu fudbalera na koje ne računa, a koji su već postigli dogovor sa katalonskim klubom, prenose italijanski mediji.

Na drugoj strani Barselona će dobiti dva pouzdana igrača, ali i 25 miliona evra koja planira da iskoristi za dovođenje Lautara Martineza iz Intera. Argentinac ima izlaznu klauzulu od 111 miliona evra evra, pa ako Barselona ne postigne dogovor sa Interom, moraće da skupi ovaj iznos za mladog napadača.

Pjaniću bi Barselona bila peti klub u karijeri koju je počeou francuskom Mecu, a iz kojeg je 2008. godine stigao u Olimpik Lion. Nakon tri sjajne sezone prelazi u Romu, a potom u Juventus.

Za "staru damu" je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri titule šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.