Kad ih vidi... panika

Protiv koga je Iker mrzeo da igra? Trojica su u pitanju!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Dvojica su završili karijere, a jedan je još uvek tu

Iker Kasiljas je odigrao 725 utakmica za Real Madrid tokom šesnaestogodišnjeg mandata među "Los Blankosima".

Pozicioniralo ga je to na drugo mesto klupske večne liste, odmah iza Raula (741), a nakon što se rastao sa klubom, a bilo je to 2015. godine, preselio se u Porto, za koji je poslednji put nastupio 26. aprila prošle godine, nakon čega je, zbog srčanog udara, bio primoran da prekine karijeru.

Možda će vas zanimati

Osim 167 mečeva među stativama "crvene furije", ukupno je tokom klupske karijere odigrao 885 utakmica, i delio teren sa brojnim velikanima evropskog fudbala. Delovao je na gol-liniji impozantno i sigurno, ali daleko od toga da nije postojao neki fudbaler protiv kojeg je mrzeo da igra.

Priznao je to u razgovoru za zvanični kanal Lige šampiona, ali nije mogao da se odluči za jednog. Nabrojao ih je trojicu!

"Sećam se da ih je bilo nekoliko. Na primer, jedan je Đovani Elber iz Bajerna. Takođe, sećam se da sam 'zazirao' i od Lionovog Žuninja Pernambukana , kad god je trebalo da izvede slobodan udarac. Treći je Leo Mesi", podvukao je Kasiljas, koji je vrlo ozbiljan kandidat za preuzimanje uloge prvog čoveka španskog fudbala.

Gledajući pojedinačno, Brazilac Elber je za Bavarce nastupao šest i po sezona i za to vreme na 264 utakmica postigao 139 golova. Mesi je, naravno, aktuelni član Barselone, i rekorder je po broju postignutih golova u El klasiku (26), dok je Žuninjo Pernambukano kao fudbaler Liona postigao 75 golova, od čega veliki deo "otpada" na slobodne udarce.

Tagovi