BAKSUZ

Rojsu nije pomogla ni pauza, povređen do kraja sezone!

Autor Milutin Vujičić

Baš mu se ne da...

Marko Rojs će verovatno propustiti ostatak sezone!

Sjajni nemački fudbaler godinama muku muči zbog povreda, a ovoga puta ni dvomesečna pauza u fudbalu zbog pandemije korona virusa nije mu bila dovoljna da se oporavi, tako da u 2019/20 gotovo sigurno neće ponovo na teren.

"Bild" piše da Rojsa muši povreda "abduktora", koju je zaradio pre tri meseca, ali u međuvremenu nije uspeo da se oporavi i zato nije bio na terenu prošlog vikenda protiv Šalkea (4:0).

Ne očekuje se ni protiv Volfsburga i Bajerna, u izuzetno bitnim mečevima za Dortmund, a "Bild" saznaje da su se Rojs i klub dogovorili da svakako odmori do kraja sezone i ne rizikuje novo obnavljanje povreda mišića noge.

Rojs je ove sezone odigrao 26 mečeva za Dortmund i upisao 12 golova i sedam asistencija, a verovali ili ne ove sezone sedam manjih ili većih povreda.

Ako je nešto dobro za njega onda je odlaganje Evropskog prvenstva jer dobija šansu da u ovo vreme naredne godine konačno bude zdrav, pa da učestvuje na velikom takmičenju za Nemačku, pošto je igrao samo na EURO2012 i Mundijalu u Rusiji.