113 MEČEVA, 42 DANA!

Vraća se Čempionšip!? Evo kada očekujemo Mitrovića u borbi za Premijer ligu

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Na Ostrvu očekuju da oni započnu s takmičenjem pre Premijer lige.

Još uvek niko nije siguran šta će biti sa Premijer ligom i koji datum se čini kao najrealniji za nastavak sezone, ali izgleda da imamo datum za Čempionšip.

Najjača druga liga na svetu bi mogla da se vrati 20. juna!

Možda će vas zanimati

Izgleda da bi Čempionšip mogao da bude nastavljen pre nego što to bude slučaj sa Premijer ligom, a sve zbog činjenice da menadžeri u najjačem engleskom rangu traže mesec dana treninga pre nego što se ponovo budu igrali mečevi.

Ali kako piše "Dejli Ekspres", u Čempionšipu žure da nastave sezonu već od 20. juna kako bi okončali sezonu do 31. jula. Posle tog datuma će čak 40% igrača ostati bez ugovora u klubovima, jer im tada ističu aktuelni ugovori.

Klubovi su se već dogovorili da požure sa preostalih devet kola koliko im je ostalo do kraja regularnog dela sezone. Oni bi to učinili tako što bi se igralo tokom pet subota, a preostala četiri kola bi bila igrana između subota, tokom sedmica.

Ovo znači da bismo mogli da vidimo čak 113 utakmica, koliko ih je ostalo do kraja Čempionšipa, u samo 42 dana!

Time bi se 46. kolo odigralo 18. jula, što bi ostavilo prostora taman toliko za plej-of koji će dati trećeg putnika u Premijer ligu.

Lids je trenutno na prvom mestu Čempionšipa, sa bodom više od Vest Bromvič Albiona. Upravo su timovi Marsela Bjelse i Slavena Bilića favoriti da sa tih pozicija obezbede plasman u Premijer ligu.

Na trećem mestu je Fulam, koji ima sedam, odnosno šest bodova manje od ta dva tima, a ekipa koju u napadu predvodi Aleksandar Mitrović vrlo je blizu da makar obezbedi mesto u plej-ofu.

Na pozicijama četiri, pet i šest, koje takođe vode u plej-of, trenutno su Brentford, Notingem Forest i Preston, dok je Bristol na sedmom mestu u minimalnom zaostatku.

Navodno jedina ekipa koja je protiv nastavljanja sezone jeste Hal.

Tagovi