"JEZIVO"

"O Superligi sa 20 timova su odlučivala kumstva i burazerski odnosi"

Izvor mondo.rs Izvor Sportski žurnal

"Kome je tako nešto palo na pamet", pita se nekadašnji trener Vojvodine, Čukaričkog i Radničkog.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Superliga Srbije je prošle sedmice donela odluku o proširenju domaćeg prvenstva za sezonu 2020/21 i umesto dosadašnjih 16 timova, brojaće čak 20.

Da je to daleko od dobre ideje smatra Dragoslav Stepanović.

Nacionalno prvenstvo se nastavlja 30. maja i odigraće se još samo četiri kola, umesto planiranih 11, a Superliga je potom rešila i da niko od klubova ne ispada u Prvu ligu Srbije.

Potom je ta odluka potvrđena činjenicom da će čak četiri ekipe iz drugog ranga preći jedan "stepenik" gore. Tako će Srbija naredne sezone imati ligu sa 20 ekipa, više nego Nemačka u svojoj Bundesligi...

"Auuu... kome je tako nešto palo na pamet?", pita se Stepanović na početku razgovora za "Sportski žurnal".

"Genijalno... nema šta. Toliko da se razuman čovek ne zapita kako se Nemci sa 80.000.000 stanovnika nisu setili toga već imaju ligu sa samo 18 klubova", govori nekadašnji trener, između ostalih, Ajntrahta, Bajer Leverkuzena i Atletik Bilbaa.

Izvor: MN Press

Ova odluka je bila obrazložena džentlmenstvom...

"Pre bih rekao kumstvima, pritom ne bih potcenio i burazerske odnose i relacije. Bi što bi, imaćemo više igrača nego publike i gledaćemo veoma interesantno prvensto. Kad bismo se zezali, haha...", priča Stepanović i nastavlja u istom stilu.

"Biće doduše efikasno - ovi što se bore za evroscenu nagrađivaće one što su poodavno ispali iz lige! Jezivo... zbilja. Mnogi nemaju finansijskih mogućnosti da bi selektirali konkurentan tim i takmičarski održiv u ligi apsurda. Izuzev osam klubova... možda", zaključio je Dragoslav Stepanović za "Sportski žurnal".

Tagovi