DOBAR MEČ NA MARAKANI

4:0 na "Rajku": Filijala pokazala zube Zvezdi, ali šampion je šampion!

Autor Nikola Janković

Nije bilo golova posle prvih 45 minuta, ali kada je Vukanović "otvorio" rivala - nije bilo spasa. Stankovića će posebno obradovati partija Ivanića, ali i gol Boaćija...

Izvor: MONDO/Nikola Janković

Crvena zvezda je spremna za nastavak šampionata i odbranu titule prvaka!

U drugoj test utakmici posle pandemije korona virusa Zvezda je dobro reagovala na motivisanu filijalu Grafičar koja je "pokazala zube" u prvom poluvremenu. Ipak, šampion je u nastavku demonstrirao kvalitet postigavši čak četiri gola preko Vukanovića, Milunovića, Boaćija i Gajića, nagovestivši Dejanu Stankoviću da su spremni za fudbal i posle dva meseca pauze.

CRVENA ZVEZDA - GRAFIČAR 4:0 (0:0)

Tačno 70 dana od poslednje utakmice i ubedljive nad Napretkom, a šest do gostovanja Radu i prve od četiri prilike za "overu" 31. titule, fudbaleri Crvene zvezde istrčali su po perfektnom danu na perfektan travnjak, ali nisu priklzali i perfektnu igru u prvih 45 minuta, što se promenilo u nastavku.

Miloš Čupić i Milan Borjan zaustavili su svoje saigrače u polju da utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" pomalo i "začine" golovima, ali sve što smo videli na kraju su propuštene šanse.

"Sparing partneri" crveno-belima ove sunčane subote na praznom "Rajku" imali su podređenu ulogu i najbolju šansu u prvom poluvremenu, koja je Milana Borjana naterala na glasnu kritiku saigračima. Da su reči kapitena glasno odjedknule, posvedočilo je i nekoliko lepih akcija u finišu prvog dela, ali bez adekvatne završnice.

Izvor: MN Press

U prvom post-pandemijskom kolu, lider na tabeli gostuje Radu. Termin je petak, 19.30, uz direktan prenos na TV Arenasport. Reporteri Monda izveštavaće sa "Kralja Petra Prvog", na kom pobeda donosi treću uzastopnu, četvrtu u poslednjih pet, a petu titulu u poslednjih sedam sezona. Tome treba dodati i titulu iz 1945. koja je u međuvremenu priznata klubu iz Ljutice Bogdana.

Treneri Dejan Stanković i Milija Žižić već početkom drugog dela napravili su prve izmene, pa su tako u nastavku u napadima ka severnoj tribini zaigrali Miloš Degenek i Tomane, umesto Radovana Pankova i Milana Pavkova, koji je bio prilično nezapažen sve do 44. minuta kada je "uhvatio" drop kik levom nogom na centaršut Mirka Ivanića, ali je lopta prohujala preko prečke.

Dobra vest za obojicu trenera, posebno za Dejana Stankovića, što ne deluje da je pauza ostavila velikog traga na njegovim igračima, delovali su veoma spremno, a naročito zadovoljstvo može da se oseti zbog sve bolje igre Mirka Ivanića.

I na današnjem meču je igrao po krilu, sada na levom, i ostavio je odličan utisak, pošto je delovalo da se bolje nego ikada razume sa saigračima.

S druge strane, Aleksa Vukanović se prilično mučio sa loptom do odlaska na odmor.

Izvor: MN Press

Za trud mu se vratilo već posle tri minuta igre u nastavku, kada je bio na pravom mestu i jednu nemušto boksovanu loptu iz kaznenog prostora "ljubičastih" samo vratio u nebranjenu mrežu sa 20-ak metara udaljenosti.

U tom 48. minutu nije se proslavio rezervni golman komšija sa Topčiderske zvezde, mada će Strahinja Savić moći da kaže da je bio još nezagrejan kao zamena Miloša Čupića. Žižićev mladi sastav u kom je odlično funkcionisao štoperski tandem Nemanja Stojić/Strahinja Eraković, imao je sre imao je sreće par minuta posle Vukanovićevog pogotka, kada je Ivanić posle prekida šutirao iz okreta i omašio za malo. Deset minuta nakon kiksa, Savić se iskupio atraktivnom paradom kojom je zaustavio jak Benov udarac sa ivice šesnaesterca i zaslužio aplauze obe "klupe".

29/05 (G) Rad (SL)

03/06 (G) Inđija (Kup)

06/06 (D) Radnik (SL)

10/06 (?) polufinale (Kup)*

13/06 (G) TSC (SL)

20/06 (D) Proleter (SL)

24/06 (?) finale (Kup)*

Trener Stanković mogao je da vidi dobar tempo u drugih 45 minuta, jednostavniju i konkretniju igru svog tima, mada je bilo evidentno i da se momci iz Grafičara brže umaraju kako se bližio 90. minut, pa je bilo i više prostora za igru.

Poznata animacija "gol, gol, gol" na semaforu aktivirana je drugi put u 79. minutu, kada je Nemanja Milunović, i to sa kapitenskom trakom na ruci, poslao loptu u mrežu - glavom, posle kornera.

Crvena zvezda je već u narednoj akciji dokusurila uveliko premorenog partnera za trening, kada je još jedan rezervista pogodio glavom. Ričmond Boaći povisio je na 3:0 posle lepe akcije po desnoj strani i centaršuta takođe odmornog Milana Gajića.

Izvor: MN Press

Nekadašnji "zlatni orlić" došao je i do gola na meču u 84. minutu pošto je prethodno Željko Gavrić "upropastio" nekadašnjeg saigrača na levoj strani driblingom, a onda poslao savršenu loptu u visini penala koju je desni bek Gajić smestio u mrežu.

Podsetimo, ovo je druga "test" utakmica za Zvezdu pred nastavak prvenstva pošto su prošlog vikenda odigrali utakmicu protiv omladinaca iz svoje škole i ostvarili pobedu od 3:0.

U petak na Banjici neće biti ni prostora, ni uslova za igru kao danas, ali je do tada ostalo još pet treninga za rad na detaljima i otklanjanje poslednjih dilema o startnih 11. Poslede današnjih 90 minuta, utisak je da je Crvena zvezda izgledala bolje u 45 sa Tomaneom na terenu.

Ostante uz MONDO, naš reporter je na licu mesta.

ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben, Vukanović, Pavkov.

Igrali su još: Popović, Katić, Gajić, Degenek, Garsija, Boaći, Tomane, Milunović, Gavrić, Jovančić, Konatar, Sanogo.

GRAFIČAR: Čupić, Dabić, Eraković, Stojić, Nikolić, Odada, Fićović, Marong, Stanojev, Cvetković, Krstović.

Igrali su još: Savić, Mladenović, Prijović, Santrač, Mrkela, Pantović, Lučić, Milovanović, Pobulić, Džugurdić, Đurić.