LEPA VEST

VRAĆA se najbolja fudbalska liga sveta!

Autor Milutin Vujičić

Uželeli smo se dobrog fubala, a sa Pirineja nam stiže sjajna vest.

Vraća se La Liga!

Španski premijer Pedro Sančez ovog popodneva zvanično je dao "zeleno svetlo" za nastavak fudbalske sezone u Španiji, tako da će se najjača liga sveta vratiti 8. juna.

Možda će vas zanimati

Primera, kako nazivamo još fudbalsko prvenstvo Španije, bila je na pauzi još od sredine marta. Tada je, kao i u gotovo čitavoj Evropi, ako ne računamo Belorusiju, došlo do zabrane fudbala usled pandemije korona virusa.

Španija je zemlja koja je bila među najteže pogođenim u svetu korona virusom pošto je zaraženo više od 280 hiljada ljudi, dok je život izgubilo njih više od 28 hiljada.

Zbog ove situacije obustavljen je sav sport na Pirinejima, a od pre dve nedelje sportistima je dozvoljeno da zajedno treniraju. Bilo je jasno da se polako stvaraju uslovi za nastavak prekinutih takmičenja, što je potvrđeno u današnjem obraćanju premijera Sančeza.

La Liga je inače prekinuta posle 27 rundi i u tom trenutku lider je bila Barselona sa 58 bodova, dva ispred Real Madrida, ali "kraljevskom klubu" ostaje sasvim dovoljno vremena da ih stignu.

U igri je još 11 kola, tačnije 33 boda, pa nas čeka velika borba.

Inače, očekuje se da prvi čovek tamošnjeg fudbala Havijer Tebas saopšti i datum povratka prvenstva (veruje se da će to biti čak 12. jun), a naravno sve utakmice biće odigrane bez prisustva gledalaca pošto i dalje postoji opasnost od širenja infekcije.

La Liga je druga od "liga petice" u kojoj je dozvoljen nastavak šampionata, pošto se prethodno vratila Bundesliga, dok je francuska Liga 1 otkazana.