strpljenja molim

"Sačekajmo, osvojiće on Zlatnu loptu"

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Bivši reprezentativac Portugala Simao Sabrosa veruje da će 20-godišnji Žoao Feliks brzo "eksplodirati" u madridskom Atletiku

Portugalska nada Žoao Feliks još "traži sebe" u taboru madridskog Atletika.

Napadač, koji je u novembru proslavio 20. rođendan, stigao je prošlog leta u špansku prestonicu iz redova portugalske Benfike, za koju je u prošloj takmičarskoj sezoni postigao 20 golova na 43 utakmice.

Možda će vas zanimati

Nakon samo jedne seniorske sezone u ovom klubu, preselio se u Španiju po ceni od 126 miliona evra, što je treći transfer po visini u istoriji fudbala, nakon Nejmarovog prelaska iz Barselone u Pari sen Žermen (222 miliona evra) i Mbapeovog odlaska iz Monaka u isti klub (135 miliona).

Očekivalo se od 20-godišnjeg Žoaa da nastavi gde je stao u Portugalu, a za sada je na 28 utakmica za tim Dijega Simeonea postigao šest golova (četiri u Primeri, dva u Ligi šampiona).

Čeka se da "eksplodira" nakon određenih problema sa povredama, a jedan od onih koji veruju da će se to uskoro i desiti je njegov dvadeset godina stariji zemljak, Simao Sabrosa, koji je svojevremeno i nosio dres Madriđana - od 2007. do 2010. godine.

"Treba ga pričekati, još uvek je u fazi privikavanja i prilagođavanja na novu sredinu. Verujem da u godinama pred nama može da osvoji i Zlatnu loptu", govorio je Simao za BTV o sunarodniku koji je sa Atletikom dogovorio saradnju do juna 2026. godine.

Dva puta tokom karijere Simao Sabrosa je Portugal menjao Španijom. Prvo je takođe kao 20-godišnjak stigao iz Sportinga u Barselonu, gdje je proveo dve godine. Preselio se potom u Benfiku, iz koje je 2007. godine došao na tadašnji "Visente Kalderon".

Prisetio se prvog odlaska van granica Portugala, stavivši se u kožu mladog zemljaka.

"Došao sam u Barselonu, a tamo sve sami velikani. Pep Gvardiola, Luis Figo, Ronald de Bur, Patrik Klajvert... Znam kako je meni bilo tad. Imao sam priliku da budem deo istog tima sa Figom, koji mi je u to vreme bio idol. Na drugoj strani bio je Rivaldo, sa kojim sam provodio mnogo vremena. Sećam se trenutka kada sam završio jedan izuzetno naporan trening, a Rivaldo me je zamolio da ostanem da treniram još sa njim, želeo je još više od tog treninga. Kako da odbijem?", zaključio je Portugalac, koji je još nastupao za Bešiktaš, Espanjol i indijski Nortist Junajted.

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 85 utakmica i postigao 22 gola.