Priprema za Superligu

Spartaku pripao ''Vojvođanski derbi'': Denković ''matirao'' Vojvodinu

Autor Dušan Ninković

Novosađani ''nisu položili'' finalni test pred nastavak sezone.

Izvor: MN Press

Možemo, konačno, da gledamo fudbal. Vratile su se pojedine evropske lige, a narednog vikenda će se nastaviti i Superliga Srbije. Još četiri kola, uz utakmice u kupu Srbije, gledaćemo do kraja sezone.

Za nastavak prvenstva se pripremaju i fudbaleri, odigravanjem niza prijateljskih mečeva. Tako je Partizan juče igrao protiv Zemuna, Crvena zvezda danas protiv Grafičara, a Vojvodina i Spartak su odmerili snage u Novom Sadu.

Možda će vas zanimati

VOJVODINA - SPARTAK 0:1 (0:0)

Strelac jedinog pogotka na meču odigranom u Veterniku bio je Stefan Denković. FC ''Vujadin Boškov'' je ugostio momke iz Subotice, a oni su početkom drugog dela igre postigli jedini gol na meču.

Početak meča je obeležila uravnotežena igra dva tima, pri čemu nijedna ekipa nije uspevala da stvori ozbiljnu priliku pred protivničkim golom. Prva dobra šansa na utakmici je usledila u 36. minutu, kada je Bojić u šesnaestercu dobro proigrao Vukadinovića, a on je šutirao sa svega desetak metara, ali je golman Dokić, nakon što se lopta odbila od stative, uspeo da je zaustavi na gol-liniji.

Na drugoj strani, samo dva minuta kasnije, posle dobrog centaršuta Tekijaškog, udarac glavom sa desetak metara je uputio Tufegdžić, ali je lopta otišla preko prečke. Potom je ponovo Voša imala priliku, kada je, u 50. minutu, Drinčić ubacio loptu pred gol Spartaka, a Gemović šutirao sa svega metar udaljenosti, ali je i tada lopta otišla preko prečke.

U 52. minutu, dosuđen je penal za Spartak. Posle kornera za goste, u šesnaestercu Voše je došlo do duela između Đorđevića i Tekijaškog, a sudija Nikola Radaković je procenio da je u pitanju bio prekršaj fudbalera Vojvodine. Siguran realizator penala je bio Denković, koji je „panenkom“ doveo svoj tim u vođstvo.

Do kraja meča, lopta je nešto češće bila u posedu fudbalera Vojvodine, dok je Spartak uglavnom iz kontranapada pokušavao da udvostruči svoju prednost, ali novih ozbiljnih prilika više nije bilo, pa je pobeda pripala timu iz Subotice.

Vojvodina: Rockov (od 46. Simić) – Andrić (od 70. Mirić), Bralić (od 70. Jeličić), Saničanin (od 70. Stojsavljević), Đorđević (od 70. Devetak) – Drinčić (od 70. Stojković), Topić (od 70. Čović) – Vukadinović (od 70. Nešković), Bojić (od 70. Đuričin), Gemović (od 70. Kokir) – Mrkaić (od 53. Zukić).

Spartak: Dokić (od 46. Dujmović) – Dunđerski, Milošević, Vidović (od 46. Ivančević), Tekijaški – Jočić (od 62. Lazić), Marčić, Tugfegdžić, Denković (od 83. Jovanović) – Srećković (od 56. Bijelović), Nikolić.

Superliga Srbije se nastavlja narednog vikenda, a oba tima će imati važne mečeve ispred sebe. Spartak otvara ovaj ''treći'' deo sezone utakmicom u Inđiji, dok će Vojvodina dva sata kasnije, u petak od 17 časova, ugostiti Čukarički u malom derbiju.