Zlatni pehar

Koji meč Liverpula iz ove sezone je obradovao Arsena Vengera?

Autor Dušan Ninković

Francuski menadžer je jedva čekao da neko savlada Klopov Liverpul.

Sezona 2003/04 će ostati zlatnim slovima upisana u istoriju fudbalskog kluba Arsenal. Kada kažemo zlatnim, upravo na to i mislimo.

Igrali su Premijer ligu kao niko ranije i niko posle njih, pa su kompletnu sezonu završili bez ijednog poraza. Istina, bilo je mnogo nerešenih mečeva, ali je to palo u drugi plan.

Arsen Venger se dobro seća te sezone, najbolje u svojoj trenerskoj kariejri. Istina, nije bilo velikih rezultata u evropskim takmičenjima ili u domaćim kupovima, ali je ligaški deo sezone obavljen maestralno.

''Bio sam jako zadovoljan kada je Liveprul poražen. Mislim da je to normalno, prirodno je želeti da budete jedini koji su nešto uspeli'', istakao je Venger za BeIN Sports.

Četa Jirgena Klopa je ove sezone bila blizu da ponovi taj rezultat. Sve do 28. kola su bili nepobeđeni, a onda se dogodio šokantan kiks protiv Votforda, tima koji se bori za opstanak. Bilo je čak 3:0 za ''Stršljenove''.

Ipak, Liverpul ima priliku da u mnogo čemu nadmaši Vengerov Arsenal iz pomenute sezone. Mogli bi da završe prvenstvo sa većom razlikom u odnosu na rivale, sa više osvojenih bodova, postignutih golova i mnogim drugim parametrima.