Svi žele bisera

Hoće ga SRBIJA, ali i Barselona, Juventus i Milan

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.ba

Ovog momka čekaju velike stvari. Ali u kojim dresovima?

Mladi ofazivni vezista Lazar Samardžić dugo će pamtiti 22. maj 2020. godine.

Pre dva dana, fudbaler rođen u Berlinu debitovao je za Hertu, klub iz rodnog grada, i to u gradskom derbiju, a trener Bruno Labadija dao mu je šansu u poslednjih desetak minuta.

Lazarova minutaža će u narednom periodu biti sve veća i veća jer je reč o zaista ogromnom talentu, za koga se otimaju dva fudbalska saveza - srpski i nemački. Koliko će dugo Herta uspeti da ga zadrži u svojim redovima - u ovom trenutku je teško reći.

Prema navodima italijanskog Skaj sporta, sjajan učinak ofanzivnog veziste u mečevima za omladinske selekcije Herte privukao je pažnju brojnih evropskih velikana, koji su već krenuli u akciju.

Šest meseci je Lazar Samardžić pauzirao tokom 2018. godine zbog povrede kolena, ali ga taj peh nije sprečio da u prošloj takmičarskoj sezoni postigne čak 40 golova za kadetsku ekipu Herte.

Sjajan niz nastavio je i u starijoj selekciji, jer je u ovoj sezoni na 16 utakmica za juniorsku ekipu "plavo-belih" dao 14 golova, uz devet asistencija, što je bilo dovoljno da se u brojnim klubovima širom Evrope otvori sveska u koju se zapisuju imena super-talenata.

A do sada su, prema navodima pomenutog medija, u red stali rivali iz Primere, Barselona i Atletiko Madrid, kao i suparnici iz Serije A, Juventus i Milan, čiji skauti su za sada najaktivniji kada je u pitanju kapiten kadetske reprezentacije Nemačke.

Veruju, međutim, u Fudbalskom savezu Srbije da to ništa ne znači, odnosno da Lazar Samardžić neće, "po automatizmu", zaigrati i za najjaču selekciju "pancera". U srpskoj kući fudbala uzdaju se u poreklo, nadajući se da se neće ponoviti slučaj "Marko Arnautović"...

Tagovi