Fudbal

TSC daje više od Zvezde: Fudbaler Inđije između "dve vatre"

Izvor mondo.rs

Fudbaler Inđije Mihajlo Banjac dobio jaču ponudu TSC-a od Zvezdine. Videćemo koju će izabrati...

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Odavno su Crvena zvezda i Partizan postali samo "usputne stanice" domaćim fudbalerima pre odlaska u inostranstvo.

Nositi crno ili crveno-beli dres beogradskih velikama kao "ispunjenje dečačkih snova", ostala je samo otrcana fraza mladih igrača u koju više niko ne veruje. Jednostavno, njihov san je što raniji odlazak u inostranstvo, po mogućstvu zapadna Evropa, a radije biraju i istok od ostanka u Srbiji. Toga smo svedoci decenijama unazad.

Možda će vas zanimati


Najbitnije im je da što više vremena provode u igri kako bi ih skauti zapazili, zbog toga sve više biraju klubove u kojima će pre dobiti šansu nego u Zvezdi ili Partizanu. Još ako su ti klubovi sređeni i stabilni... 

Mihajlo Banjac će, čini se, izabrati neku drugu "usputnu stanicu", takođe u Srbiji, ali ne na Topčiderskom brdu. Talentovani igrač sredine terena Inđije na dobrom je putu da postane član TSC-a, iako je već bio viđen u Crvenoj zvezdi.

Iz Bačke Topole je, prema saznanjima do kojih je došao Sportki žurnal, na adresu zeleno-belih već stigla ponuda za Banjca i ona je finansijski privlačnija od Zvezdine.

Banjac je rođen u Novom Sadu, a dosadašnju profesionalnu karijeru, kao i juniorsku proveo je u Inđiji. Njegov otac Bojan takođe je bio fudbaler i igrao je za Zemun i Lil.