TRAŽE NOVAC

25 igrača PRETI Borcu: Isplatite nas ili sledi protest kakav nije viđen!

Autor Milutin Vujičić

Bivši igrači Borca, između ostalih i Miletić, Vujaklija i Jovančić, smatraju da su prevareni.

Izvor: MN Press

Borac iz Čačka istupio je iz Prve lige Srbije pred početak sezone 2019/20 zbog nepovoljne finansijske situacije (dug oko 32 miliona dinara), a umesto njih u Srpskoj ligi Zapad takmičio se FK Borac 1926, koji se pre toga zvao FK Provo!

U pitanju je klub iz istoimenog naselja u Vladimircima kod Šapca, koji je preimenovan i registrovao se na istoj adresi na kojoj još uvek zvanično stanuje čačanski Borac, saopštio je pre nekoliko meseci Mirko Poledica, dok su se danas oglasili i nekadašnji fudbaleri "zebri" koji smatraju da su prevareni na taj način i da je tako klub izbegao da im plati zarađen novac.

U saopštenju dostavljenom našoj redakciji, 25 bivših fudbalera Borca je istaklo da su poslali pismo na adresu grada Čačka i dali im rok od 10 dana da se mirnim putem dogovore.

Smatraju da je FK Borac dužan da im plati sve po pravosnažnim presudama nadležnih sudskih organa.

"FK Borac bio je finansiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu. 

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu", navode fudbaleri koje predvodi Miloš Markovć.

Oni poručuju da ne žele da se njihovo nezadovoljstvo i ogorčenje dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama poručujući da su obični građani.

Zahtev su poslali i potpisali igrači: Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čađenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Maslać Mario, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdzić Miljan, Šunjevarić Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvao, Vidović Marko, Vujaklija Srđan, Zec Đuro i Živanović Boris.