OPET NA OSTRVU?

U Zvezdi ga nisu gledali: PET engleskih klubova lovi Van la Paru

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Holanđanin je imao očajnu sezonu, ali to ga neće sprečiti da bira svoj naredni klub.

Izvor: MN Press

Sezona Radživa van La Pare u dresu Crvene zvezde bila je za zaborav, za sve strane, ali Holanđanin će uprkos tome imati zanimljivo leto pred sobom.

Čak pet engleskih klubova dovodi se u vezu sa dovođenjem doskorašnjeg fudbalera crveno-belih, među kojima je i jedan aktuelni premijerligaš!

Van la Para je bio potpuni promašaj šampiona Srbije, doveden u smiraj letnjeg prelaznog roka 2019. godine. Klub je za njegov transfer izdvojio 1.200.000 evra u želji da pojača tim pred nove nastupe u Ligi šampiona.

Ipak, iako je potpisao ugovor koji je trebalo da traje do juna 2022. godine, Crvena zvezda i igrač su se već u martu 2020. dogovorili da prekinu saradnju. Stvari su bile toliko neubedljive da je Holanđanin upisao samo tri nastupa na kojima je odigrao više od 75 minuta, dok je jedini pogodak u dresu Zvezde postigao u Kupu Srbije, u pobedi 8:0 protiv Trepče.

Uprkos svemu tome, "Dejli Mejl" piše da su za njega zainteresovani Norič i Svonsi, dok iz prikrajka vrebaju i Blekburn, Milvol i Kvins Park Rendžers. "Kanarinci" su i dalje član Premijer lige, mada bi naredne sezone lako mogli da nastupaju u Čempionšipu, kao i četiri preostala tima.

Svim ovim klubovima bi dobro došlo da dovedu igrača sa iskustvom koji ih ne bi koštao po pitanju obeštećenja, a čini se da je Svonsi u najboljoj poziciji, naročito jer sa malim brojem prvotimaca, Van la Para bi imao veće šanse za značajniju minutažu.

U Zvezdi je trebalo da bude značajno pojačanje za nastupe na evropskoj sceni, ali se ispostavilo da je bio jedan od najvećih promašaja u ovom veku.