Fudbal

Dobre vesti za Žozea: Oporavili se Kejn, Son...

Autor mondo.ba, agencije

Osim pomenutog tandema, potpuno su se tokom pauze oporavili i Stiven Bergvajn i Musa Sisoko.

Žoze Murinjo, menadžer Totenhema, potvrdio je da su se tokom prekida sezone zbog pandemije korona virusa oporavili svi igrači koji su bili povređeni, uključujući i ubojiti napadački dvojac Kejn - Son.

Osim pomenutog tandema, potpuno su se oporavili i Stiven Bergvajn i Musa Sisoko.

Datum početka nastavka Premijer lige tek treba da bude određen, a igrači od danas mogu da se vrate "kontaktnim" treninzima. Murinja, međutim raduje što su se njegovi veoma važni igrači oporavili od povreda, mada je upozorio da je potpuno drugačije trenirati i igrati takmičarske utakmice.

Upravo povrede u februaru i martu stvorile su velike probleme Murinju, pa je Totenhem u tom periodu okončao takmičenje u FA kupu i Ligi šampiona.

"U ovom trenutku ne mogu reći da su spremni da igraju, jer jedna je stvar oporaviti se od povrede, a druga biti spreman igrati fudbal", naglasio je Murinjo za britanske medije i dodao:

"Treniraju, a treninzi u ovom trenutku imaju puno ograničenja. Ne možemo se takmičiti, ne možemo igrati jedni protiv drugih, moramo držati određenu distancu. Kejn, Son, Bergvajn, Sisoko, svi su u redu. Mislim da ćemo imati nekoliko nedelja normalnih treninga. Za nekoliko sedmica momci će biti spremni da igraju. Naravno, ne na maksimumu svog potencijala, ali mislim da to u ovom trenutku niko ne može".

Premijer liga prekinuta je 13. marta zbog pandemije korona virusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku Totenhem je bio na osmoj poziciji sa 41 bodom, sedam manje od Čelsija koji je držao četvrto mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona.