Fudbal

Jedini nije pristao na manju platu, jedini će to i da plati!

Izvor mondo.ba

Jedini nije pristao na smanjenje plate tokom pandemije, pa mu nije pomoglo ni to što je jesenas u 90. minutu srušio najvećeg rivala.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

/piše: Dragan Šutvić, Banjaluka - Mondo.ba/

U novembru je bio heroj pored "Kuće starog šumara" – danas je završio sa klubom!

Navijači debitanta u Bundesligi i kluba za koji nastupa Neven Subotić dugo će pamtiti drugi novembarski dan 2019. godine, kada je Sebastijan Polter u 90. minutu sa bijele tačke u prvom berlinskom derbiju u najvišem rangu omogućio trijumf nad "omraženim" rivalom.

Otprilike šest meseci kasnije, 29-godišnji napadač je okončao misiju u klubu, a razlog za to je – odbijanje da mu se umanji plata tokom pandemije korona virusa!

Napadač koji je 2017. godine stigao u prestonicu iz Kvins Park Rendžersa neće do kraja sezone, odnosno do kraja ugovora sa Union Berlinom. Imaće priliku samo da nesmetano da trenira sa ostatkom ekipe.

"Jedna od fundamentalnih stvari za koje se zalaže naš klub jeste stvaranje jakog zajedništva, u kojem se svako bori za svakoga. Sebastijan je jedinu član kluba, računajući sve igrače, trenere i osoblje, koji to nije prepoznao. Klub to ne može da razumije i veoma smo razočarani. Moj primarni cilj, tokom ovih teških vremena, jeste da zaštitim koheziju igrača i zaposlenika i stoga smo odlučili da Sebastijan Polter više neće konkurisati za sastav u narednim danima. Ova odluka stupa na snagu odmah", navedeno je u klupskom saopštenju koje potpisuje prvi čovjek Uniom Berlina Dirk Cingler.

Polter je ove sezone nastupio na 13 bundesligaških utakmica, postigavši dva gola. Osim u berlinskom derbiju, precizan je bio i sedam dana ranije, kada je poentirao na Alijanc Areni u porazu od Bajerna (2:1).

U startnoj postavi se, ipak, našao samo dva puta.