Prevareni?

Spremaju radikalne mere za naplatu duga: Jagodinci, nećete nas prevariti

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

Nekadašnji igrači Jagodine smatraju da su izigrani i za naplatu duga koji klub ima prema njima spremaju radikalne mere. Tim povodom izdali su i saopštenje.

Izvor: PrtSc/FK Jagodina

FK Jagodina je još jedna u moru zvezda koja je zasjala na srpskom fudbalskom nebu, a onda je samo nestala, ugasila se... Rapidan napredak kluba krajem prošle decenije doveo je do toga da u sezoni 2008/2009 "ćurani" debituju u elitnom domaćem takmičenju i da vežu čak osam godina u "društvu najboljih".

Za to vreme Jagodina je dva puta bila četvrta, a jednom čak i treća. Igrala je u Evropi, osvojila Kup Srbije 2013, da bi godinu dana kasnije izgubila finalnu utakmicu od Vojvodine.


Crni period  kluba počeo je u sezoni 2015/2016, kada Jagodina nije zadržala status superligaša. U Prvoj ligi uspeva da se održi tek dve godine... 
Klub je profesionalni status 2018. zamenio amaterskim, automatski je prebačen u najniži rang takmičenja Drugu gradski ligu Jagodine i obaveze koje je imao prestale su da važe. Ostalo je pitanje šta je sa dugovima prema bivšim članovima...

Profesionalni fudbaleri, nekadašnji igrači Jagodine, izdali su saopštenje povodom aktivnosti koje će preduzeti protiv Grada Jagodina i FK Jagodina.

"Obaveštavamo javnost da smo dana 28.05.2020 poslali pismo na adresu grada Jagodina kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koje FK Jagodina ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa", navodi se na početku saopštenja.

"FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu", rečeno je u saopštenju profesionalnih fudbalera.

Igrači su napomenuli da FK Jagodina i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera koje je ostvarila u prošlosti.

"FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest", navedeno je.

Fudbaleri su istakli da ne žele da se njihovo ogorčenje na bilo koji način dovede u vezu sa politikom.

"Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan", piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.