JEDVA ČEKAJU NASTAVAK

Radnički spreman i oran za nastavak sezone!

Autor Pavle Knežević

Ciljevi se znaju: Pobede!

Izvor: MN Press

Ali, ne samo navijači, već i igrači i treneri, a takvo je raspoloženje i u niškom Radničkom.

"Spremni smo i orni pred utakmicu u Kruševcu. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i pobedimo. Pripremili smo meč i nadam se da će igrači da daju sve od sebe i da ćemo ispuniti naš cilj, a to su tri boda", rekao je novinarima trener Radničkog Radoslav Batak.

Možda će vas zanimati

Nišlije u subotu od 19.30 igraju u gostima protiv kruševačkog Napretka u 27. kolu Superlige. Posle dva i po meseca pauze zbog epidemije korona virusa.

"Ulazimo u takmičarski ritam posle dva i po meseca i posle priprema koje smo u posebnim uslovima sproveli u prethodne četiri sedmice. Gotovo svi igrači su spremni za sutrašnji meč, nismo imali problema tokom priprema", rekao je Batak.

Svi klubovi igraju po zgusnutom rasporedu, tako da će trener iz preventivnih razloga izostaviti iz tima Nikolu Čumića i Sterfana Milosavljevića, koji imaju lakše povrede.

Radnički je trenutno šesti na tabeli, sa 42 boda, dok je Napredak 12, sa 26 bodova.

Duel protiv Napretka najavio je šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak.

"Nije nam bilo lako da skautiramo protivnika, jer nije bilo prijateljskih mečeva u prethodnom periodu. Gledali smo njihove utakmice pre ove pandemije, znamo da je u međuvremenu došlo do promena trenera, koji je već bio tamo i pravio dobre rezultate, ali su igrači isti i ne očekujem da oni sada dramatično promene stil igre za ova poslednja četiri kola. Smatram da smo kvalitetniji sastav i verujem da ćemo to potvrditi na terenu", rekao je Batak.

"Od kada sam došao u Radnički, mi smo generalno više okrenuti sebi nego protivniku. Radili smo kvalitetni, pokušali da ispravimo neke nedostatke iz zadnjih utakmica koje smo igrali i očekujem da se u subotu vratimo na teren sa jednom kvalitetnom partijom", dodao je on.

Što se tiče fizičkog stanja ekipe…

"Ja sam rekao kada smo počinjali pripreme da neku pravu formu ne možemo da očekujemo posle tolike pauze. Mi smo se trudili da ekipu, pre svega, dovedemo u potrebnu fizičku spremu pred napore koji nam slede, a forma je nešto što bi vremenom trebalo da dođe. Nas sada čekaju tri teška meča i nadam se da ćemo u svakoj sledećoj utakmici biti sve bolji", rekao je Batak.

Osim nastavka prvenstva, glavne teme u srpskom fudbalu su trenutno proširenje lige na 20 klubova sledeće sezone, kao i pravilo o dva mlada domaća igrača u prvom timu.

"Fudbalski savez Srbije sigurno najbolje zna da li smo spremni na to i ja ne bih nešto mnogo komentarisao tu odluku. Odgovor ćemo svakako dobiti sledeće sezone, kada budemo videli kako će to funkcionisati. Mogu da pozdravim ovu ideju o dvojici mladih igrača u startnim postavama, jer smatram da je to dobra odluka za budućnost našeg fudbala", rekao je Batak.