Fudbal

Radnik (ne)spreman za Proleter i "početak" sezone

Autor Jovan Terzić

"Ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi, kao i protivnici", iskren je Simo Krunić.

Izvor: MONDO/J. T.

Superliga Srbije nastavljena je posle dva i po meseca pauze zbog korona virusa pobedom Spartaka u Inđiji, a još dve utakmice biće odigrane ovog petka, od kojih je u centru pažnje čitavog 27. kola duel Rad - Crvena zvezda u kom će gosti u slučaju pobede "overiti" treću uzastopnu titulu.

Još tri utakmice na programu su u subotu, a onda i dve u nedelju.

Prvi dvan vikenda počeće susretom Radnika i novosadskog Proletera od 15 časova u Surdulici (TV Arena Sport 1).

Tim povodom govorio je trener domaćeg tima, Simo Krunić.

"Ovo je bila najduža pauza u fudbalu do sada i smatram da je izuzetno dobro što je doneta odluka da se odigraju ova četiri kola i nastavi takmičenje u Kupu, kako bi se svi vratili fudbalu", smatra strateg Surduličana.

"Imali smo ovaj mali pripremni period za nastavak prvenstva, no moramo uzeti u obzir da smo u to ušli iz nemogućih kućnih uslova za vežbanje u vreme vanrednog stanja. Za ovaj period smo koliko-toliko uspeli da se pripremimo za nastavak prvenstva i verujem da će se to odraziti i kod nas i kod ostalih ekipa. Svi smo u istoj situaciji i kod svih će se osetiti iste posledice. Nastavljamo prvenstvo po novim uslovima koje svi trebamo poštovati, dobro je to što se mečevi direktno prenose na televiziji, a evo od ponedeljka će moći i prisustvo jednog broja gledaoca", dodao je Krunić.

Duel Radnika i Proletera je susret desetoplasiranog i jedanaestoplasiranog tima na tabeli, sa bodom razlike. Domaćini će pokušati da to povećaju na četiri.

"Kada je u pitanju naša prva utakmica, igraćemo je naravno na pobedu. Igramo na domaćem terenu, no ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi, kao i protivnici. Prvo nam je kolo, analizirali smo mečeve koje smo igrali pre pandemije, tražili modele za naš proboj, tj. gledali smo njihove momente gde i oni mogu nas da ugroze. Sveukupno, kao i uvek tražimo način na koji možemo da im se suprotstavimo. Ovo je maltene početak prvenstva i ove prve utakmice mogu biti vrlo neizvesne. Nismo opterećeni rezultatom, ali smo i te kako opterećeni igrom. Trebamo videti na kom smo nivou i šta naš igrački kadar može da uradi u ovoj utakmici", istakao je Krunić. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Trener Surduličana nije želeo da otkriva tim koji će suprotstaviti gostima iz Novog Sada, a pozdravio je odluku kojom se broj igrača za zamenu povećavana na pet.

"Ne zavisimo samo od jednog igrača. Imamo dosta kvalitetnih momaka koji su spremni i bez obzira na to ko bude izašao na teren mora ispoštovati odnos prema igri na način i u utakmicama koje smo ranije igrali", istakao je Krunić.