ODLUKA FSS

POŠTENO ILI NE? Klubovi mogu i da DUGUJU, dobiće licencu!

Autor Milutin Vujičić

Razlog je pandemija korona virusa...

Izvor: MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo je na sednici u četvrtak niz odluka koje se tiču aktuelne i naredne sezone u Superligi.

Odlučeno je da se takmičenje proširi na 20 ekipa, pojašnjeno je "U21 pravilo", a odluka koja svakako privlači pažnju je ona koja se tiče pravilnika o licenciranju klubova u Superligi za narednu takmičarsku godinu (20/21).

Možda će vas zanimati

Name, postoji pet kriterijuma koji se razmatraju u postupku izdavanja licence za učešće u Superligi, a jedan od njih neće važiti!

Razmatraće se sportski, infrastukurni, pravni i personalni i administrativni kriterijum, dok je odlukom FSS "privremeno suspendovan" onaj koji klubovi već godinama najteže i prolaze u prvom krugu - finansijski kriterijum.

Razlog je pandemija korona virusa koja je "udarila" na klubove.

"U vezi sa posledicama koje su direktno povezane sa epidemijom COVID19 kao i neposrednim uvidom nadležnih tela FS Srbije u poslovanje klubova u trenutnim otežanim uslovima, a iz razloga nesmetanog sprovođenja postupka licenciranja klubova za Super ligu za takmičarski sezonu 2020/2021, suspenduju se finansijski kriterijumi u postupku licenciranja za takmičarsku sezonu 2020/2021 predviđeni Pravilnikom o licenciranju klubova FS Srbije za takmičenje u Super ligi (Sužbeni list FS Srbije „Fudbal“, vanredni br. 2/2016. vanredni br. 1/2018 i vanredni br.6/2019). Svi ostali kriterijumi prediđeni napred navedenim Pravilnikom ostaju na pravnoj snazi. Suspenzija finansijskih kriterijuma iz stava 1. ove odluke će se primenjivati samo u postupku licenciranja klubova za Super ligu za takmičarsku sezonu 2020/2021", odlučeno je na jučerašnjoj sednici FSS.

Ovo ujedno znači da će klubovi moći da dođu do licence iako imaju određena dugovanja prema zaposlenima, pošto su do sada morali da pokažu da su ih isplatili.

"Podnosilac zahteva za licencu mora da dokaže da na dan 31. marta godine koji prethodi sezoni za koju se vrši licenciranje nema dospelih a neizmirenih obaveza (kao što je definisano u Prilogu IV) prema zaposlenima koji su rezultat ugovornih ili zakonskih obaveza prema zaposlenima nastalih pre 31. decembra prethodne godine".

PROČITAJTE I OVO