Fudbal

Haverc ne zna da stane, cena samo RASTE!

Izvor mondo.ba

Juri ga "pola Evrope".

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - Mondo.ba/

Dueli Frajburga i Leverkuzena često završe podjelom bodova, nerijetko i onim "najgorim" rezultatom 0:0, ali ne i kada je Kai Haverc u formi. Mladi napadač "eksplodirao" je u nastavku Bundeslige sa četiri postignuta gola na tri utakmice, a taj niz nastavio je i u petak uveče na nezgodnom gostovanju.

Pogotkom u 54. minutu, Haverc je odlučio meč na "Švarcvaldu" i donio tri boda timu, koji će bar do sutra boraviti na trećem mjestu na tabeli: Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0).

Bila je to lijepa akcija navale Bajera. Haverc je prvo petom ostavio loptu za Leona Bejlija, a zatim se "nacrtao" na ivici peterca i u padu poslao loptu u mrežu domaćih. Bio je to njegov 11. gol u sezoni kojim je dodatno sebi povećao cijenu koja se već sada procjenjuje na oko 100 miliona evra

Bajern Minhen, Liverpul, Mančester junajted, Real Madrid i Barselona su bacili oko na 21. godišnjeg ofanzivnog vezistu koji je nakon povrede Kevina Folanda prebačen u špic napada, gdje se odlično snašao.

"Imam slobodu jer ne moram da ostajem između štopera. Mogu da se povučem u sredinu, što je moja prirodna pozicija, tako da se nije mnogo promijenilo. Sada sam opasniji pred golom i češće u šesnaestercu, a ti mi odgovara", prokomentarisao je svoju novu ulogu Haverc.

Upravo to je demonstrirao kod pogotka i akcije sa Bejlijem kojom je kaznio ogroman promašaj domaćih na kraju prvog poluvremena.

Lukas Holer našao se iza kompletne odbrane Bajer, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Lukašem Hradeckim šutirao pored gola i propala je najbolja prilika Frajburga na ovom meču.

Uprkos seriji od četiri meča bez pobjede Frajburg zahvaljujući odličnom prvom dijelu sezone zauzima solidno osmo mjesto na tabeli.

Rezultati 29. kola:

petak

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Haverc 54/

subota

Herta Berlin – Augzburg 15.30
Majnc – Hofenhajm
Šalke – Verder Bremen
Volfsburg – Ajntraht Frankfurt
Bajern Minhen – Fortuna Diseldorf 18.30

nedelja

Borusija Menhengladbah – Union Berlin 15.30
Paderborn – Borusija Dortmund 18.00

ponedeljak

Keln – Lajpcig 20.30

Tabela: Minhen 64, Dortmund 57, Leverkuzen (+1) 56, Lajpcig 55, Menhengladbah 53, Volfsburg 42, Hofenhajm 39, Frajburg (+1) 38, Šalke 38, Herta 35, Keln 34, Augzburg 31, Union 31, Frankfurt (-1) 29, Majnc 28, Diseldorf 27, Bremen (-1) 22, Paderborn 19.