Fudbal

Titula sa posvetom: Dejanu od Vladana

Autor Jovan Terzić

Bivši kapiten i debitant u ulozi trenera uspešno je ostvario prvi cilj, ali sada slede mnogo teži ispiti.

Izvor: MN Press

/autor: Jovan Terzić/

Džentlmenska primopredaja trenerskog mesta u Crvenoj zvezdi između Vladana Milojevića i Dejana Stankovića sjajan je primer ne samo u domaćem fudbalu, već na svetskom nivou.

Retko se dešava da odlazeći strateg nekog kluba javno pred novinarima podrži budućeg.

Možda će vas zanimati

Na taj način Milojević je posle sjajnih rezultata potvrdio i svoju ljudsku veličinu, a Stanković nije dugo čekao da uzvrati lepim manirima.

Samo sedam utakmica bilo je dovoljno nekadašnjem kapitenu da dođe do titule u svojoj debitantskoj sezoni kao trener. Sa pet pobeda i dva remija "overio" je 11 bodova prednosti koje mu je ostavio prethodnik i ostvario prvi zacrtan cilj.

Svestan je, međutim, Stanković da to i nije bio "rudarski težak" posao, što potvrđuju njegove izjave pre i posle duela sa Radom u petak na Banjici (5:0).

"Došao sam na plus 11, radim svoj posao i svestan sam svega. Ova titula, ako se uzme sutra, ide klubu i igračima, navijačima i, naravno, Vladanu Milojeviću", kazao je bivši as Intera u najavi utakmice, a onda i ponovio posle odlične partije i "petarde" svog tima:

"Pozvao sam Milojevića da dođe i da nam se pridruži u proslavi titule. Ako mu vreme dozvoli, voleo bih i da podigne pehar sa nama, zaslužio je to u potpunosti. Zvezdaje jedna velika porodica i drago mi je zbog toga što smo svi zajedno uticali na to da titula i treći put zaredom dođe na naš stadion". 

Za očekivati je da se Milojević odazove ovom pozivu, ali pre tog 20. juna i spuštanja zavese na Superligu za ovu skraćenu sezonu zbog korona virusa, Stankovića očekuje mnogo teži zadatak nego što je bilo da zadrži ekipu na vodećoj poziciji.

Reč je o Kupu Srbije, na čiji pehar Zvezda čeka još od Roberta Prosinečkog i 2012. godine kako bi kompletirala "duplu krunu", prvu od sada već daleke 2007. godine.

Prva prepreka je u utorak u Inđiji, a ako bude savladana slede još dve do pehara.

Posle toga ide "ono pravo", po čemu ćemo videti može li Dejan Stanković da korača u cipelama koje mu je ostavio Vladan Milojević - kvalifikacije za Ligu šampiona.

ZVEZDIN PUT TO TREĆE UZASTOPNE TITULE PRVAKA SRBIJE:

Crveno-beli su ove sezone u 27 utakmica Superlige ostvarili 23 pobede, tri remija i jedan poraz.

Pod Milojevićevim vođstvom upisano je 18 pobeda, remi i poraz, a pod Stankovićevim pet pobeda, uz dva remija.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola. Protiv Radnika (6. jun) i Proletera (20. jun) kod kuće, a TSC-a (14. jun) u gostima.