MA NEMOJTE REĆI...

Sneg iznenadio putare u januaru, a vrućine fudbalere u julu!

Izvor mondo.ba

Igrači više ne razmišljaju o korona virusu, sada imaju veći problem...

Serija A vratiće se 20. juna posle više od tri meseca pauze, a pre nego što je nastavljena pojavio se novi problem.

Nije reč o korona virusu, niti merama koje bi predstavljala problem da se ispoštuju, već o LETU!

Asocijacija italijanskih fudbalera ponovila je da ne prihvata popodnevne termine utakmica koje će se igrati u junu i julu.

Zbog kratkog roka za završetak prvenstva utakmice Serije A igraće se prema zgusnutom rasporedu, tako da ćemo gledati mečeve gotovo svakog dana, ali problem je sada u kom terminu.

"Igranje u terminu 16.00 ili 16.30 tokom leta problem je ne samo u gradovima na jugu, već i na severu. Moramo da zaštitimo zdravlje igrača koji će se svakako suočiti sa ubitačnim rasporedom utakmica. Naša preporuke je da se ukinu poslepodnevni termini, a ako treba igraćemo i dodatnim danima, samo uveče", rekao je potpredsednik udruženja igrača Umberto Kalkanjo.

Jedan od predloga je da se uvedu teremini do 22 ili 23 časa kao u španskoj Primeri, kako bi se izbegle vrućine.

Međutim, ne razmišljaju ipak svi igrači ovako. Ima i onih koji se ne plaše vrućina, poput kapitena Đenove, Domenika Krišita.

"Biće teško po vrućini, ali ja sam igrao na minus 10 u Rusiji i to nije bio nikakav problem", rekao je nekadašnji igrač Zenita iz Sankt Peterburga.

U svlačionici Đenove verovatno niko neće smeti da se buni zbog vrućine, videćemo kako će biti u ostalima, ako i dalje ostanu poslepodnevni termini.