Iznenađenje u Kruševcu

Radnički sa desetoricom, preko kineskog štopera, odneo bod iz Kruševca!

Autor Dušan Ninković

Iako su bili blizu pobede, Kruševljanima pala koncentracija u najbitnijem momentu.

Izvor: MN Press

Napredak je sve imao u svojim rukama, a onda je Kinez Hao, debitant u dresu Radničkog, odneo bod za Niš! Deluje kao scenario kom se jutros nisu nadali ni u Napretku, ni u Radničkom.

Iako su tokom većeg dela meča bili bolji rival, pad koncentracije u poslednjim sekundama susreta koštao je domaće fudbalere celog plena.

NAPREDAK - RADNIČKI 1:1 (0:0)

Jedini pogodak za domaćina na meču postigao je Nenad Gavrić, bivši fudbaler Crvene zvezde. Možda i najbolji akter ovog meča, uz raspoloženog Mijića, konstantno je pretio Borivoju Ristiću, sve do 65. minuta meča. Tada je odbrana gostiju konačno kapitulirala.

Rekli bismo, zaslužena prednost za Kruševljane. Iako se to nije očekivalo pred početak ovog susreta, oni su bili ti koji su više uticali na dešavanja na terenu. Nekoliko dobrih šansi, koje su na muke stavljale Ristića, mogli su da odvedu ovaj meč u drugom pravcu.

Ipak, i taj jedan pogodak je bio dovoljan da počnemo da razmišljamo o nekom boljem Napretku, ekipi koju bi Ivanović mogao da konsliduje u narednom periodu. ali...

Iako su od finiša prvog dela igre igrali sa igračem više, fudbaleri Napretka su dozvolili rivalu da se vrati. I to u najgorem mogućem momentu meča, kada više nije bilo šansi za odgovor. Defanzivac Nišlija Mario Maslać je, u poslednjim sekundama prvog dela, udario u facu svog čuvara dok se čekalo izvođenje slobodnog udarca, pa je za njega meč ranije završen.

Visoki defanzivac Radničkog, kineski internacionalac Runze Hao, bio je najsmireniji u kaznenom prostoru Napretka, pa se na debiju upisao u strelce i osvojio bod za svoj tim. Teško da je moglo bolje od momka koji je štoper!

Lepu priliku za osvajanje bodova napredak će imati i u narednoj rundi, kada gostuje Voždovcu, dok će Radnički sada misli usmeriti na Kup Srbije. Prvo na utakmicu sa Čukaričkim u tom takmičenju, pa onda na sve ostalo.

Napredak: Kordić - Ćuković, Milovanović, Pajović, Aksentijević - Ožegović, Markoski (od 46. Đorić), Eskić - Mijić (od 85. Mrkić), Gavrić (od 92. Aleksić), Bjeloš
Radnički: Ristić - Letić, Maslać, Stevanović, Todorovski - Pejović (od 81. Stojanović), Subotić (od 70. Bjeličić), Pantelić - Mitrović (od 46. Miloradović), Knežević (od 89. Sićović), Mihajlović (od 70. Hao)