Fudbal

U Interu JOŠ nisu procenili Sančeza

Povrede su učinile svoje.

Ugovor o pozajmici Aleksisa Sančeza iz Mančester junajteda u Inter ističe 30. juna, a u milanskom klubu nadaju se da će ona biti produžena do kraja aktuelne sezone, odnosno do kraja avgusta. 

Ne toliko jer smatraju da ne mogu bez čileanskog napadača, već zato što žele dodatno da procene da li da otkupe ceo njegov ugovor. 

Inter trenutno plaća četvrtinu njegove plate, međutim, taj dogovor je postignut na 10 meseci, ali je pauza zbog pandemije korona virusa produžila takmičenja, pa su se mnogi klubovi našli u problemu. Među njima i Inter.

Sportski direktor plavo-crnih, Pjero Ausilio, veruje da će dogovor, ipak, biti postignut.

"Rešićemo situaciju. Oslanjamo se na Sančeza u ovih nekoliko meseci, pre svega kako bismo procenili tog igrača. Bio je povređen i nije mogao da igra dugo. Pre te povrede dobro mu je išlo. Sećam se utakmica protiv Barselone i Sampdorije, to je bio Sančez iz najboljih sezona", rekao je Ausilio za "Skaj sport".

Čileanac je povredio skočni zglob u oktobru, dok je igrao za reprezentaciju, samo nekoliko meseci pošto je stigao u Inter. Otkako se vratio na teren u januaru, nije uspeo da postigne gol u 11 utakmica, ali Ausilio misli da bi mogao da bude važan za finiš sezone, u kom će se Inter boriti za mesto u Ligi šampiona naredne sezone, ali i četvrtfinale Lige Evrope ove, protiv Hetafea.

"Kada se oporavio. Sančez je imao malo vremena jer je stigla pauza zbog korona virusa. Ali, pošto se nastavlja Serija A, imaće priliku da pokaže koliko vredi i tada ćemo zajedno doneti odluku. Ali, svi imamo interes da završimo sezonu na najbolji način i da se dogovorimo, a onda da procenimo šta dalje", dodao je sportski direktor Intera.

Inter je treći na tabeli Serije A sa devet bodova manje od vodećeg Juventusa, ali i utakmicom manje. Prvenstvo bi trebalo da se nastavi 20. juna.