SEBIČLUK

Valensija u šoku zbog zaraženog Gasperinija: Ugrozio zdravlje SVIH!

Autor Milutin Vujičić

Nemaran potez trenera Atalante koji (za sada) nije sankcionisan...

Već nedeljama unazad priča se o tome da je utakmica Lige šampiona između Atalante i Valensije kriva za "bum" korona virusa u Italiji, a najgore od svega je da tu nije kraj!

Đan Pjero Gasperini kazao je u intervjuu za "Gazetu delo Sport" da je dan pred revanš utakmicu na "Mestalji" osetio simptome slične korona virusu, a i pored toga odlučio je da vodi Atalantu, izloživši tako riziku sve aktere meča.

Možda će vas zanimati

Pre deset dana proverio je anti-tela u krvi i otkrio da je zaista bio zaražen korona virusom, što je šokiralo sve u Valensiji - u kojoj je takođe tokom marta i aprila utvrđeno više slučajeva pozitivnih.

"Valensija želi da izrazi začuđenost zbog komentara koje je za italijanske medije dao Đan Pjero Gasperini. Istakao je da je osetio simptome koji su u teoriji odgovarali korona virusu i nije preuzeo nikakve preventivne mere. Takvi potezi, ako su naravno istiniti, stavili bi veliki broj ljudi u opasnost!", ističu iz Valensije i ukoravaju Italijana.

Gasperini je čak kazao da se na fotografijama vidi da nije delovao potpuno zdravo, ali ima i opravdanje zbog kog nije testiran.

Naime, nije imao temperaturu, a tadašnji protokol to nije podrazumevao dovoljnim za testiranje.

Ipak, mogao je Đan Pjero Gasperini da preuzme veće mere opreza i da zaštiti sebe i druge, pa je pitanje da li će zbog ovoga možda biti i kažnjen.