NOVA VREMENA

Došlo vreme da navijači Junajteda slave produžetak pozajmice Igala...

Autor Milutin Vujičić

Navikli smo da "crveni đavoli" uvek jurišaju ka najvećim imenima svetskog fudbala, ali definitivno se stvari menjaju usled nedovoljno uspeha kluba od odlaska Aleksa Fergusona.

Mančester junajted je zbog povreda napadača morao da reaguje u januaru i dovede adekvatnu zamenu za Markusa Rašforda, a na kraju je odluka "pala" na nedovoljno atraktivnog Odiona Igala.

"CV" nigerijskog fudbalera ne poklapa se baš sa istorijom Junajteda, međutim klub nije imao kud i angažovao je fudbalera koji je poslednje tri godine nastupao u Kini, čak ni sa toliko impresivnim brojkama kakve dozvoljava Azija.

Fudbaler čiji je do sada najveći domet bio Votford, odlučio je da se dokaže navijačima "crvenih đavola", posebno jer je i sam podržava Junajted, pa je ostavio solidan utisak do prekida sezone.

Igalo je postigao četiri gola, po dva u Ligi Evrope i FA Kupu, postao je brzo ljubimac navijača, pa se tako prethodnih nedelja najviše govorilo o njegovom ostanku na "Old Trafordu". Ugovor je bio zaključen na samo šest meseci i trebalo je da se vrati u Kinu, ali...

Britanski mediji pišu da je Igalo dogovorio produžetak pozajmice do januara 2021. godine, a čeka se samo "zaključenje" ugovora koje treba da odobri FA.

Navijači "crvenih đavola" već uveliko slave ostanak Odiona Igala u Junajtedu, što je pomalo čudno ako uzmemo u obzir veličinu kluba... Dobro je poznato da se klub sa "Old Traforda" zadovoljavao samo najvećim imenima svetskog fudbala, ali sada su došla druga vremena.

Od penzionisanja legendarno Aleksa Fergusona u leto 2013. godine, ne može se reći da je Junajted imao previše uspeha, što je uticalo i na snižavanje kriterijuma kod navijača.

Ništa lično što se tiče Igala, ali nekada su se "crveni đavoli" radovali Van Persiju, Berbatovu, Runiju...