Fudbal

Mrkela priznao: Dolazak Tedića NIJE REALAN

Autor Jovan Terzić

Sportski direktor Crvene zvezde bez uvijanja.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Napadač Mančester sitija na pozajmici u Čukaričkom, Slobodan Tedić, pominjan je kao velika želja Dejana Stankovića, međutim, po rečima Mitra Mrkele, ona mu neće biti ispunjena. 

Sportski direktor Crvene zvezde gostovao je na TV Arena Sport i, čini se, vrlo iskreno odgovarao na neka pitanja. 

Jedno od njih bilo je to da li će mladi napadač tokom leta pojačati crveno-bele.

"To mi deluje nerealno. On je odličan igrač, voleo bih ga u Zvezdi, međutim, nije realno da kao Sitijev igrač dođe u Zvezdu", rekao je Mrkela i dodao:

"Pojačanje se dovode u skladu sa željama trenera i potencijalnim odlascima. Razgovarao sam sa Stankovićem o mogućim pojačanjima. Imamo neku sliku, ali ćemo u narednom periodu znati kako će sve to da izgleda. Igrači koji su na skeneru Zvezde su najbolji igrači iz lige. Ti igrači su u poslednjoj godini doneli Zvezdi fantastiče stvari. Tu mislim na Aleksu Vukanovića koji je dao gol Jang bojsu i Partizanu. Tu je i Vulić... Jedan od prioriteta Zvezde jesu igrači iz naše lige".

Priznao je direktor crveno-belih da prethodni letnji prelazni rok i nije bio najbolje odrađen.

"Doveli smo igrače koji mogu da nam donesu rezultat, sa tog aspekta smo odlično odradili prelazni rok. Doveli smo igrače koji su doneli Ligu šampiona i osvojili titulu. Neki nisu ostavili utisak kakav smo očekivali, ali nije lako doći u Crvenu zvezdu sa svim zahtevima i ispuniti očekivanja. Od nekih se previše tražilo, pa su kasnije upali u krizu. Najveća greška je što smo doveli veliki broj stranaca. Imali smo ih osam, a samo četvorica su mogli na teren. Nisu mogli da podižu formu kroz kontinuitet igara".

Mrkela je, takođe, reako da većina imena koja se kroz medije prethodnih dana dovode u vezu sa crveno-belima "ne odgovara istini". Kao primer je naveo Brandaa iz mostarskog Veleža, iako je trener tog kluba za MONDO reako da su skauti Zvezde dolazili na utakmice.

Najavio je i plan da igrački kadar bude smanjen na maksimalno 26 imena, a potvrdio je da su u klubu imali ponude za prodaju Njegoša Petrovića i Matea Garsije, ali su one odbijene.

Osvrnuo se Mrkela i na predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona. 

"Bio bih zadovoljan Ligom Evrope. Tu bismo mogli da budemo konkurentni i napadnemo prolaz u narednu rundu", priznao je.