"NEMAM NIŠTA PROTIV"

On je prvi strelac Superlige: Ne bih odbio Srbiju, ali ne bih ni Mađarsku

Autor Nebojša Marković

Vladimir Silađi je jedno vreme razmišljao da ostavi fudbal, ali sada je napadač o kojem se priča i van granica Srbije.

Izvor: MN Press

Ekipa TSC-a iz Bačke Topole je apsolutni hit Superlige Srbije i njihove sjajne partije ne jenjavaju ni u 2020. godini.

Povratak Superlige su obeležili pobedom 6:1 protiv Javora iz Ivanjice, što je bila njihova peta uzastopna pobeda u ligi, a u tom nizu postigli su čak 15 golova.

Možda će vas zanimati

TSC se nalazi na četvrtom mestu u Superligi i imaju realne šanse da naredne sezone budu jedan od četiri predstavnika srpskog fudbala na evropskoj sceni.

A u svemu tome značajno im je pomogao sjajni Vladimir Silađi. Neumorni Novosađanin je prvi strelac Superlige sa 15 golova, a iza leđa na toj listi nalazi mu se njegov saigrač Nenad Lukić sa 14 pogodaka.

Govoreći za mađarski "Nemzeti sport", Silađi je otkrio tamošnjoj javnosti situaciju u klubu sa severa Srbije, ističući velika ulaganja mađarske vlade u taj klub, ali to nije bila jedina tema.

"Klub je bio trećeligaš kada sam došao, ali je i tada bio dobro organizovan. Ne preterujem kada kažem da se svi sada osećamo kao porodica i da se vidi samo pozitivna energija. Mnogi mi znači što trener Zoltan Sabo, sportski direktor Šabolč Palađi i predsednik Janoš Žemberi imaju veliko poverenje u mene. Na početku sezone je cilj bio da ostanemo u ligi, a sada smo četvrti. Srpski fudbal bi mogao mnogo da profitira od klubova kao što je TSC”, kaže Vladimir Silađi za mađarski list.

Napadač TSC-a sa 27 godina proživljava svoje najbolje trenutke u karijeri, ali otkriva i da je u jednom trenutku razmišljao da ostavi fudbal.

"Bilo mi je teško zbog nekih nepravdi. Dok sam sedeo na klupi, osećao sam da je to bez razloga. Da, istina je, razmišljao sam tada da prekinem karijeru. Srećom, roditelji su razgovrali sa mnom danima i odgovorili me od te ideje. Veoma sam im zahvalan zbog toga. Pored njih, pomoglo mi je i rukovodstvo Sloge iz Temerina, kao i Radovan Krivokapić koji je bio trener TSC kada sam došao."

Silađi ističe da je njegov naredni cilj da se oproba u nekom klubu i van granica Srbije.

"Živim u realnosti. Sledeći korak bi bio da zaigram fudbal u inostranstvu jer mi je jako važno da obezbedim finansijsku stabilnost za moju porodicu. Zbog korona virusa, svet fudbala je sada mnogo usporio i zaista ne znam gde bih mogao da nastavim karijeru", kaže Silađi i ističe da ne vidi prepreku da Mađarska bude eventualna destinacija.

Mađarske novinare je zanimalo i da li možda mašta o pozivu u reprezentaciju Srbije?

"To nije mala brojka, ali želim još više. Golovi mi daju samopuzdanje i skidaju teret sa mojih leđa. Želim da budem prvi strelac lige. Ako me Srbija pozove, ne bih odbio jer bi to bila velika čast."

Ipak, u Mađarskoj se nadaju da bi Silađi pošao stopama Nemanje Nikolića i obukao dres Mađarske...

"Nemam ništa protiv toga. Ako bi me Mađarska pozvala, rado bih se odazvao", zaključio je Vladimir Silađi.

Tagovi