RASIZAM

Bivši igrač Čukaričkog: Vređan sam na rasnoj osnovi, naročito u Srbiji!

Autor Pavle Knežević

Samjuel Ovusu ne dozvoljava da se zaboravi

Izvor: MN Press

Rasizam je tema broj jedan u svetu trenutno, bar u onom medijski bliskom SAD, tako da nije zaobišao ni sport. Razni sportisti javljali su se da osude ovu nakaznu pojavu, a među njima je i reprezentativac Gane Samjuel Ovusu.

Sadašnje krilo Al Fahje iz Saudijske Arabije posebno je istakao Srbiju kao mesto gde trpeo najviše rasističkih napada. Iako je to nešto što volimo da negiramo i čega se gadi velika većina našeg stanovništa, rasizam u domaćem fudbalu je nešto što nije novo, ali ni baš strano.

Možda će vas zanimati

"Da, bio sam vređan na rasnoj osnovi u nekoliko navrata, posebno tokom mog boravka u Srbiji. Jasno je da je to neprijatno iskustvo, ali morate da imate mentalne snage da to prevaziđete", rekao je 24-godišnji Ovusu, a preneli mediji u Gani.

On je u Srbiji igrao za Radnik iz Surdulice i Čukarički, a zna se da ga je prošle sezone mala grupa huligana vređala tokom utakmice sa Voždovcem "na krovu", zbog čega su "zmajevi" snosili sankcije.

Kao što smo rekli, stvarno ogromna većina ljubitelja sporta ne podnosi rasizam, svaki incident ostavlja tragove i pamti se. S pravom.

Tagovi